Ubio petoro iz ljubomore: Siniša Zlatić
facebook
Ubio petoro iz ljubomore: Siniša Zlatić

facebook

Ubio petoro iz ljubomore: Siniša Zlatić, Foto: facebook

On je sproveo kontrolu u 14 slučaja ubistava žena i utvrdio da su nadležni napravili propuste čak u 12 slučajeva!

Propusti su utvrđeni i u vezi sa slučajem u Žitištu, iako je ministar za rad, Aleksandar Vulin, dan posle tragedije rekao da nije bilo prijavljeno nikakvo nasilničko ponašanje i da je Centar za socijalni rad u Žitištu vodio samo razvod između ubice Siniše Zlatića i njegove supruge Dijane.

Dijana sa dečkom te večeri kad su ubijeni

privatna arhiva

Dijana sa dečkom te večeri kad su ubijeni, Foto: privatna arhiva

- To ne znači da je bilo ko osim ubice kriv za nečiju smrt, ali da tih propusta nije bilo, verovatnoća da se dođe do smrtnog ishoda bila bi manja. Ne proverava se uvek da li prijavljeni za nasilje ima oružje, žrtve se upućuju da same vode postupak, a nasilje se često kvalifikuje kao porodični problem i bračni sukob, pa se slučaj ne ispituje - rekao je Janković.

Janković i Vulin

Alo!

Janković i Vulin, Foto: Alo!

 

Vulin: Janković nije dobro pročitao zapisnike

Ministar Aleksandar Vulin kaže da će sve primedbe koje je ombudsman izneo pažljivo proveriti. - Ukoliko nešto možemo da unapredimo, to ćemo i uraditi i sa zahvalnošću primamo sve kritike tog tipa. Naravno, vidimo da ombudsman nije baš precizno pročitao sve zapisnike, ni ono sve što mu je dostavljeno. Ponavljam da se Centru za socijalni rad u tom slučaju niko nije obratio sa prijavom za nasilje. Postojao je razgovor na tu temu u okviru brakorazvodne parnice, i to bez eksplicitnog navođenja nasilja - rekao je Vulin i naveo da će se javnosti obratiti sa integralnim zapisnicima, pa „ako slučajno nije imao prilike da ih vidi, ombudsman ih može videti kada i celokupna javnost”.

"Stručnjaci centra nisu konstatovali da se nasilje dešava sve do tragičnog događaja 1. jula ove godine", navodi se u saopštenju i dodaje da su radnici centra sve svoje potencijale i saznanja iskoristili kako bi zaštitili najbolje interese članova te porodice.B. V.

Save

Komentari (5)

Olja

29.07.2016 06:40

Eto,narod je bio u pravu.Nedaj Boze da bilo sta ,ikome treba u centru za socijalni rad. Kaze narod.Naravno ima i izuzetaka koji su drugorazredni ,ne mogu nista od ovih drugih. Proverite malo i ostale.

XXL

29.07.2016 09:03

A koja je svrha Centra za socijalni rad? Dakle njima treba da se građani OBRATE, a do tada Oni su u stanju - hibernacije. Je l to poenta?

Marina

29.07.2016 11:48

Desi se tragedija, i onda krecu spekulacije, laprdanja, veliki ministri, i drugi pametnjakovici da filozofiraju... Sta je propust, sta je moglo a nije... DESILO SE VEC! Gotovo, 5 zivota vise nema. Pokazite svoju sposobnost da zaustavite buduce ovakve slucajeve

Vule

29.07.2016 13:17

Ministar Vulin lupeta kao i uvek,prijave su bile i socijalnim radnicima ali i MUP-u da joj preti i da ima oružje i sada naravno niko nije kriv što se desila tragedija!!???Teško je bilo otići i pretresti kuću ludaku ili ga pratiti šta radi ili planira da uradi itd..Dajte ostavke nesposobni ste svi do jednog!!!!

bravo

29.07.2016 19:13

@Vule - ali Najstrasnije je sto taj Julovac za sva svoja lupetanja je Redovno Nagradjen od Naseg Dragog Svevisnjeg, koji nikako da napravi vladu, a sve trazeci mesto za istog....