Ljubav
Profimedia.rs
Ljubav

Profimedia.rs

Ilustracija, Foto: Profimedia.rs

Podiže obrve

Tačno tumačenje ovog govora tela zavisi od konteksta: moguće je da ste rekli nešto neodoljivo, ali želi da ostane "kul" pred vama. Ali, ne brinite – ovo je gotovo univerzalni znak da mu se sviđate. Osim ako se ne mršti i podiže obrve u čuđenju nečem što ste provalili, ali to ćete već bez problema shvatiti da nije dobar znak...


Oblizuje usne

To je znak iščekivanja. Ako on ovo radi, očigledno žudi za vama. Hoće li onda ovaj susret prerasti u nešto ozbiljnije? Ako to vi želite jer ovo je i znak nervoze (vezane za iščekivanje), pa, ako je osećaj obostran, dajte mu do znanja da ste i vi zainteresovani ili ga pustite još malo da se kuva na laganoj vatri, dok vi uživate u pogledima osobe kojoj se itekako sviđate.


Ljulja se napred – nazad

Ako se, dok sedi u stolici, lagano njiše napred-nazad ili levo-desno, a reč je o prvom susretu, moguće je da i nije baš zainteresovan. Ljuljanje umiruje jer oponaša umirujuće, utešne pokrete dok smo još u majčinom stomaku ili kada dok nas je majka nunala u naručju kao bebe. Pre nego ustanete od stola – zapitajte se zbog čega mu je potrebna uteha. Njihanje napred-nazad pokret je namere gde njegovo telo počinje da radi ono što njegov mozak želi da telo uradi. U ovom slučaju, on je napola s vama, a napola beži od vas. Ipak, uprkos svemu nemojte previše pažnje da pridajete ovom signalu, naročito ako pijete alkohol jer mnogi počnu da se klate već posle jednog pića.


Dodiruje vam kosu

Ovo je test. To je direktan način kojim vam govorom tela pokušava reći: "Ako se nasmeješ, znam da se i ja tebi sviđam". Micanje pramenova kose iza uveta ili dodirivanje vrhova kose je veoma direktan znak simpatije. Važno je reći kako ovaj govor tela znači i da nije samo površno zainteresovan. Ovo je intimni gest i pokazuje da želi puno više od samog seksa. To je znak da želi da vas dodirne i da vam se približi, ali mu je potreban izgovor za to. Za kraj i jedno upozorenje – ako istovremeno dok vam popravlja kosu pravi grimasu licem – to pokazuje njegovu opsesivnu crtu da sve drži pod kontrolom i da sve bude savršeno onako kako on želi.


Vrpolji se

Po pitanju ovog znaka stručnjaci su podijeljeni. Moguće je da on nešto krije od vas ili se boji da mu neka informacija ne pobegne. To može da bude znak da mu nije prijatno ili nije previše zainteresovan. To može da bude signal napetosti i nervoze, želje da završi s razgovorom i napusti situaciju. S druge strane sasvim je moguće da je reč o pozitivnoj nervozi. Šta ako se on vama ne sviđa ili šta ako on nešto krivo "lupi" pa se on vama neće dopasti... A moguće je i da je seksualno uzbuđen pa pokušava da sakrije ili smiri potencijalnu erekciju... O čemu se onda na kraju radi? Je li to pozitivno ili negativno?


Prolazi prstima kroz svoju kosu

Kad ptice uređuju svoje perje to čine kako bi privukle potencijalnog partnera. Oni se doteruju, a kad to isto čine ljudi – namera je ista. Mi to činimo kako bismo privukli pažnju na sebe. I iako je ovo samo po sebi dobar znak, postoji i dublje značenje: Ako on spusti glavu ka napred, istovremeno nežno dodirujući svoju kosu i smešeći se – to je jako dobar znak jer želi pred vama da izgleda što privlačnije. Ako to čini dok vam se približava ili dok se vi približavate njemu, moguće je da oseća nervozu jer nije siguran da li izgleda dovoljno dobro za vas. Zato, ako se vam se sviđa – recite mu kako danas dobro izgleda jer će to puno značiti za njegovo samopouzdanje, a i to znači opušteniji nastavak druženja.


Dodiruje svoje lice

E, ovo se ne sreće baš svaki dan! Prava ste srećnica jer on ne pokušava da vas impresionira, već pokušava pažljivo da sluša šta govorite (a naći muškarca koji će vas zaista saslušati ponekad se stvarno čini kao nemoguća misija). Moguće je i da on razmišlja o tome šta sledeće da uradi - a to se pak odnosi na ono fizičko: mi sami sebe dodirujemo kad želimo da dodirnemo osobu koja je ispred nas, ali osećamo da to još uvek ne možemo. Dakle, kako god da okrenete to je dobar znak!


Komunicira rukama

Osobe koje istovremeno pričaju i gestikuliraju rukama obično su dobre u komunikaciji, moguće je i da ta osoba ne zna tačno kako da se verbalno izrazi pred vama. Možda želi da vam da do znanja koliko mu se sviđate, ali ne zna tačno kako to da vam kaže pa se pomaže rukama. Korišćenje ruku u razgovoru pomaže veći broj informacija dopre do mozga, naročito onih emotivnih, piše portal "Žena.hr".

Sedi širom raširenih nogu

Kakav pogled! On to koristi kako bi vas napalio. Ako sedi nasuprot vas s raširenim nogama, on vam pokazuje svoju "opremu". Da, vi se njemu sviđate, međutim budite oprezni. Želite li zaista da budete u vezi s osobom koja ima ego napumpan ko cepelin, jer to najčešće čine upravo takvi tipovi...


Proteže ruke

"Želim da ti se približim. Mogu li?" Ovo je, govor tela kojim se traži dopuštenje za dodirom. Kako da mu date dopuštenje? Dodirnite mu ruku, nakratko, kao slučajno – i poslaćete mu suptilnu pozitivnu poruku da ste zainteresovani. Kako će se protegnuti prema vama govori puno o tome da li ima samopouzdanje ili se stidi. Dosta toga možete da saznate o nekom paru i njihovoj vezi u zavisnosti od toga kako se drže za ruke – osoba čiji je dlan većinu vremena okrenut prema dole obično je dominantnija u vezi.


Poljubac u čelo

Ako vas poljubi u čelo, od svih drugih mesta koja je mogao da poljubi, šta to znači? Ovo je znak dubokog poštovanja i simpatije, naročito ako vam istovremeno dlanovima obuhvati i glavu i obraze. To zvuči obećavajuće, ali gde su tu strast i romantika? Njemu je prilično stalo do vas, ali moguće je da vas samo smatra prijateljicom. Nemojte odmah da gubite nadu! Isto tako je moguće da mu se sviđate ali se ne usuđuje da vas poljubi u usta. Barem ne još...