Drugarice Prijateljice Ljubavni problemi Uteha Tešenje Raskid
Shutterstock
Prijatelji, veza, par, svađa, raskid

Profimedia.rs

Nemojte dopustiti da se vaš partner udalji, uvek pričajte, Foto: Profimedia.rs

Kada smo zaljubljeni često ne možemo da vidimo znake koji nam govore da se naša veza bliži kraju jer se partner ohladio. Kako biste izbegli burne svađe i bolan raskid, potrudite se da spasite vašu vezu pre nego što pukne.

Naglo menja raspoloženje

Vaš partner ponekad "usvoji" neke određene stvari koje bi mogle povoljno da utiču na vašu vezu, ali nekad čini i stvari koje vama nikako ne prijaju. Ukoliko primećujete da on namerno ne haje kako se vi osećate što je nešto uradio, trebalo bi da porazgovarate sa partnerom, jer ukoliko to često radi, to znači da ga nije briga kako se vi osećate i da je pitanje vremena kada će odlučiti da vas ostavi.

U stanju je da ćuti satima

Nekada ste mogli danima da sedite i pričate ali u poslednje vreme vaš partner sve više ćuti i ne želi da komunicira sa vama. To je znak da nešto sigurno ne funkcioniše u vašem odnosu. Pokušajte da saznate šta, ali bez rasprave. Ulazak u svađu nateraće vašeg partnera da se samo još više zatvori i veza će pući.

Ni N od nežnosti

Ukoliko morate da se umiljavate svom partneru i da ga molite za malo nežnosti, među vama nešto definitivno ne štima. Ukoliko osim fizičke fali i verbalne nežnosti, to je signal da je veza pri kraju. Ukoliko želite da zadržite partnera, pokušajte da saznate šta ga tišti i zašto vam više ne posvećuje pažnju i ljubav.

Nije mi ništa

Ukoliko vaš partner na vaša pitanja uporno govori da je sve u redu, da mu nije ništa, to je isto jedan od znakova da veza ne štima, ali partner ne želi direktno da priča o tome jer bi da izbegne sukob. Tada pokušajte da mu objasnite da želite da pričate sa njim bez "varnica", jer nemate ništa od toga da krijete stvari jedno od drugog.

Svako na svoju stranu

Ponekad je zdravo da se malo "odvojite" od partnera. Da se posvetite svojoj porodici i društvu. To vam daje priliku da se uželite jedno drugog. Međutim, ukoliko primetite da vas partner namerno izbegava i ciljano se druži sa drugim ljudima dok za vas nema ni pet minuta, to je signal da se potpuno ohladio i da želi da nastavi dalje sa svojim životom bez vas. U ovom slučaju nemojte da sedite kući i da se pitate gde ste pogrešili, već pitajte vašeg partnera i pokušajte da prevaziđete problem.