Srbi sa Kosova ogorčeni na Hašima Tačija
profimedia
Srbi sa Kosova ogorčeni na Hašima Tačija

profimedia

Srbi sa Kosova ogorčeni na Hašima Tačija, Foto: profimedia

Smatraju da se takvim gestom on nasmejao u lice i lupio šamar i samim žrtvama ali i svim ljudima koji se bave istragama zločina počinjenim nad Srbima!

Sonja Živić, supruga Jovice Živića, jednog od ubijenih žetelaca, užasno je ljuta i smatra da je dolazak Tačija u Staro Gracko „sipanje soli na žive rane”. Isto misli i njena jetrva Vesna Živić, čiji je suprug Rade takođe stradao tog dana.
Tačijev gest mnogo je potresao i sestru (puno ime i prezime poznato redakciji) jednog od nastradalih, koja i dok je razgovarla sa nama, nije mogla da sakrije suze.

- To je toliko poniženje, to je tolika uvreda, to je tako bolno. Taj čovek je prava zmija, s pravom ga tako zovu! Zmijurina! Mog brata nema zahvaljujući njemu. Porodicu nam je zavio u crno, a sad on dolazi na bratov grob i polaže cveće. To je stvarno prestrašno. Još kaže da se za ovih 17 godina od zločina na Kosovu mnogo toga promenilo, da su unapređeni odnosi, poverenje, a od toga nema ništa. Nama je ovde sve gore i gore. Boli to što on pominje majke žrtava, što on kao razmume njihovu bol... - ogorčena je naša sagovornica. A u sličnom tonu pričaju i svi ostali...

Predsednika sela Staro Gracko Zorana Ćirkovića, kako priča za „Alo!”, Tačijev savetnik je više od dva sata pokušavao da ubedi da pomogne da porodice stradalih žetelaca prime Tačija. Prema njegovim rečima, Tačijev pokušaj da polaganjem cveća spere savest samo je dodatno uneo nemir i razočarenje kod oko 200 preostalih Srba u ovom selu.

- Porodice su, zajedno sa mnom, odbile da prime Tačija i njegove saradnike. Rekli smo mu da nije trenutak i da sve dok se ne pronađu naredbodavci i odgovorni za najveći zločin počinjen nad Srbima na Kosmetu, Tači nije dobrodošao u Staro Gracko. I on je opet došao, što je nečuveno! Zamolili ga da ne dođe, a on došao! Inače, mi smo dobili informaciju da je Tači u noći kada se dogodio zločin kada je ubijeno 14 žetelaca boravio u našem selu u pratnji tadašnjeg šefa UNMIK-a Bernara Kušnera - kaže Ćirković.

Tači: Žao mi je

- Danas se sa bolom molim i još jednom izražavam žaljenje za sve žrtve stradale tokom i nakon rata iz svih zajednica. Svaki zločin treba rasvetliti i kazniti. Zločin je zločin, bilo protiv koga da je počinjen i bilo ko da ga je počinio. Svi imamo odgovornost da radimo u tom pravcu. Bol svake majke je isti - u dahu rekao je Tači.

Komentari (8)

Nobody´s Fool

22.07.2016 21:31

Ma neee,sa´će Vučić i onaj njegov vodozemac Đurić da vam objasne da lupate gluposti ,jer je Tačijeva predstava dokaz da je Srbija garant stabilnosti regiona.Po cenu vaših vratova.Muti Merkel mu tako podviknula.

gaula

22.07.2016 21:56

Mir mir niko nije kriv a ovo je postalo moderno danas u demokratiji.Stavljas venec a u sebi kazes steta sto broj nije dupliran.Ajde bre ni prvi ni posledni jer i nasa elita ide i postavlja vence za ubijene muslimane a koje su pobili bosanski srbi i u nase srpsko ime.

kapor momir

23.07.2016 02:13

@gaula - g.Dacic se nije jos setio da baci venac u ladan Dunav gde je izvadjena hladnjaca sa ljudstvom oko 70 komada njegovih gradjana od KosMet..

srbin

22.07.2016 23:13

tacije gazda u svojoj drzavi taci human covik on ce kad se vucic i dacic stide i zaboravili na srbe a i ma i jugoslovena tu pogunilih a ne samo srba desi nikolicu presednice dali mozes kontrolisati srbiju ili ti treba i taci dva presednika srbija imade

sole

23.07.2016 01:36

glasali ste,zalite se Vucicu.sve je dogovor koji moraju obojica da ispune.samo sto ovaj nas nesme javnosti da kaze da je ucenjen.vrapci na grani to znaju.

nedjo

23.07.2016 02:04

nama ne bi valjalo ni da nije otisao ,niti sto je otisao.. cudan smo mi soj,jer ne volimo ni sami sebe

tt

24.07.2016 21:27

@nedjo - Njega muka tera na to. Sa Srbima je mogao razgovarati, ali ovi, što su otvorili razne centre i svašta rade na Kosovu, rade i o njegovoj glavi,i nisu za razgovor. Još je Panić, bivši protiv-kandidat Miloševića na izborima za predsednika Srbije rekao:"U Americi nema džabe lanč /lunch-ručak/, sve mora da se plati". Sada je i Tačiju to postalo jasno. Amerika ne želi mir, jer živi od rata.

aca

23.07.2016 07:54

Neverovatno licemerje. Uvreda je za zmiju da nosi njen nadimak. Covek je isprodavao ljude na kilo kao stoku a sada im polaze venac.