Nejmar je jedna od najvećih zvezda svetskog fudbala
Profimedia
Nejmar je jedna od najvećih zvezda svetskog fudbala

Profimedia

Nejmar je jedna od najvećih zvezda svetskog fudbala, Foto: Profimedia

Na „Parku prinčeva“ gledaćemo veliki okršaj Pari Sen Žermena i Barselone, dok će u Lisabonu snage odmeriti Benfika i Borusija iz Dortmunda.

Fudbalska ikona, Brazilac Ronaldinjo, tokom bogate karijere branio je boje i Parizažana i Katalonaca i za njega je ovaj duel svakako meč koji će mu podeliti osećanja.

- Igraće dva velika tima, ekipe koje su sastavljene od igrača najviše moguće klase, sve je moguće. Verujte da je na ovom meču sve otvoreno. Nikada ne bih mogao da odaberem za koga da navijam u ovom duelu. To su dva kluba koje nosim u srcu. Preteško mi je i da kažem ko je favorit. Znate, ja nikada neću biti trener. Jednostavno, fudbal ne gledam na takav način. Znam samo da najveći timovi nikada ne menjaju način na koji igraju, ma ko da im je rival. Zato i jedva čekam večerašnji meč. I Barsa i PSŽ su velikani i očekujem spektakl - jasan je Ronaldinjo, koji je sa Barsom osvojio Ligu šampiona 2006. godine, dok je sa Parižanima podigao trofej u Intertoto kupu.

Da li znate?

- Real želi da prekine tradiciju koja kaže da nijedan klub nije odbranio titulu u Ligi šampiona u ovakvom formatu takmičenja

- Madriđani su postigli gol na svakom od poslednjih 40 mečeva.

- Edinson Kavani, napadač Pari Sen Žermena, postigao je 14 golova na poslednjih 12 utakmica.

- Meč Benfike i Dortmunda je jedini duel dva bivša šampiona Evrope u ovoj fazi.

- Dortmund je oborio rekord po broju postignutih golova u grupnoj fazi takmičenja (21).

- Benfika je u poslednjih 20 duela protiv klubova iz Nemačke samo jednom poražena.

- Bajern iz Minhena je u seriji od 15 uzastopnih mečeva u Ligi šampiona na svom terenu.

- Bajern je eliminisao Arsenal dva puta u poslednje četiri sezone u četvrtfinalu LŠ.

 

A ko će sve biti na terenu na „Parku prinčeva”? Zvezda i zvezdica je toliko da ih je teško sve i nabrojati. Možda najbolje o kvalitetu momaka koji će večeras biti na crti govori novac koji zarađuju.

Prema procenama, startne postave PSŽ i Barse vrede čak 1,3 milijarde evra. Najskuplji igrač na terenu biće vezista Katalonaca Leo Mesi (250 miliona evra), slede Nejmar (200 miliona) i Luis Suarez (120 miliona). Među igračima francuskog tima najviše je vrednovan Kavani (80 miliona evra), na koliko je procenjen i Marko Verati, dok im u leđa gleda Markinjos (50 miliona evra)

14. februar

Benfika - Borusija Dortmund 20.45

Pari Sen Žermen - Barselona 20.45

15. februar

Bajern - Arsenal 20.45

Real Madird - Napoli 20.45

21. februar

Leverkuzen - Atletiko Madrid 20.45

Mančester siti - Monako 20.45

22. februar

Porto - Juventus 20.45

Sevilja - Lester 20.45