Dimitrije Rističević
Alo / M. Metlaš
Dimitrije Rističević

Alo / M. Metlaš

Dimitrije Rističević, Foto: Alo / M. Metlaš

Dimitrije Rističević (25) je velika uzdanica. Vodena hobotnica crno-belih kojoj je mesto i na golu reprezentacije Srbije. Svestan je ovaj momak da je konkurencija paklena, ali od dečačkih snova ne odustaje...

- Posebna je čast i privilegija biti kapiten Partizana ali vrhunac karijere za svakog sportistu je da igra za reprezentaciju. Nemam šta da krijem - cilj mi je da budem golman “delfina” na predstojećem evropskom i svetskom prvenstvu, ali i na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Iskreno, nadam se takvom epilogu. Željan sam dokazivanja na svakoj utakmici, na svakom treningu - započinje Rističević razgovor za "Alo! Sprint".

Dimiitrije već ima reprezentativnu biografiju. I to kakvu. Letos je sa univerzitetskom reprezentacijom Srbije osvojio zlato u kineskom Tajpehu. Upravo zbog želje da odškrine vrata seniorske selekcije vratio se u matični klub posle epizode u inostranstvu.

- Čitav život sam u Partizanu, samo sam prošle godine jednu sezonu igrao u francuskom Marselju. Vratio sam se zbog kvalitetnih utakmica u Ligi šampiona, ali i da budem na oku selektora reprezentacije Dejana Savića - dodaje Dimitrije.

Zvezda favorit u Kupu

Crvena zvezda i Partizan sastaće se u Bečeju u polufinalu Kupa Srbije 16. decembra, dok u drugom meču igraju Šabac i Nais.

- U večitom derbiju očekujem meč na jednu loptu, a ulogu favorita prepuštam crveno-belima. Poznajem dosta igrača Crvene zvezde, mnogi od njih su tamo prešli iz Partizana, svi se dobro poznajemo, faktor iznenađenja ne može da presudi taj meč. U derbiju će odlučiti sreća i borbenost - ističe golman crno-belih.

Ipak, kapica sa "brojem jedan" trenutno je rezervisana za prekaljene vukove - Duška Pijetlovića i Branislava Mitrovića.

- Obojicu, pre svega, doživljavam kao velike drugare u bazenu ali i van njega. Ujedno, mi smo i konkurencija. Radi se o dva vrhunska golmana i u prilog tome govore medalje koje su osvajali sa nacionalnim timom. Čast mi je što ih poznajem i što imam priliku da učim od njih. Nadam se da ćemo i dalje biti konkurencija, a za kasnije videćemo. Verujem da vreme radi za mene - kaže Rističević koji je uklnjižio 20 nastupa za seniorski tim.

Partizanov golman je govorio i o idolima...

- Sećam se Aleksandra Šoštara koji je legenda. Član Kuće slavnih, šta reći više od toga. Posle ga je u reprezentaciji nasledio Denis Šefik, pa su i moje sipmatije bile usmerene ka njemu. Ipak, Slobodan Soro je neprikosnoven! Baš smo bili bliski i uvek me je savetovao. Čast mi je što sam imao takvog učitelja - s velikim respektom će Dimitrije Rističević.

Dimitrije Rističević

Alo / M. Metlaš

Dimitrije Rističević, Foto: Alo / M. Metlaš

Partizan će se izdići

Vaterpolo klub Partizan je u finansijskoj krizi. Crno-beli moraju da drhte pred vratima svoje kuće kada je u pitanju spor oko vlasništva nad bazenom na Banjici. Trenutno se smucaju po Beogradu, a najčešće treniraju na Košutnjaku.

- Iskreno, takva situacija remeti neki naš mir i plan rada. Nije idealno, ali zbog toga proradi neki inat i trudimo se da se sve to ne odrazi na rezultate. Partizan je sinonim za vaterpolo u našoj zemlji i teško mi je zbog nezavidne situacije, ali mislim da ćemo se izdići i ponovo juriti titulu prvaka Evrope - kaže Dimitrije.

SPRINT najava

Alo.rs

SPRINT, Foto: Alo.rs