Kristina Kaplanović i njen otac Stanislav
Privatna arhiva
Kristina Kaplanović i njen otac Stanislav

Privatna arhiva

Kristina Kaplanović i njen otac Stanislav, Foto: Privatna arhiva

Naime, M. S. je priveden u sredu uveče i on je inspektorima govorio o svojim saznanjima. Prema nezvaničnim podacima, do zaključenja ovoga broja on nije imao status osumnjičenog, ali je zadržan u policiji do 48 sati.

- Taj mladić koji je priveden na informativni razgovor samo je jedan u nizu sa kojim policija razgovara na temu ubistva. Na saslušanja je do sada privedeno desetak ljudi za koje je postojala indicija da nešto znaju o Kristininom ubistvu. Za njega su postojale indicije da zna nešto više i pošto je istraga u toku, o tome se trenutno ne može pričati - rekao je naš sagovornik blizak istrazi i dodao da je privedeni ipak tražio advokata i da je već osuđivan za razbojništvo.

Prema njegovim rečima, policija intenzivno traga za osobom koja je tokom pljačke usmrtila Kristinu i bilo bi neozbiljno licitirati vremenom kada će pronaći osumnjičenog.

- Slučaj je otvoren i na njemu se intenzivno radi. Prate se svi relevantni tragovi i proveravaju operativne informacije. Sumnjamo da je pokušaj pljačke i ubistvo izvršio narkoman, ali to će dalja istraga potvrditi ili demantovati - rekao je naš sagovornik blizak istrazi.

Privedeni mladić odbio poligraf

Inspektori policije su privedenom M. S. (35) tokom razgovora u vezi sa Kristininim ubistvom ponudili poligrafsko ispitivanje kako bi se rešile sve nedoumice, međutim, prema našim saznanjima, on je to odbio.

- Tokom razgovora sa tim mladićem, usled nelogičnih odgovora predloženo mu je da i poligrafski bude ispitan, što je on bez obrazloženja odbio. Daljom istragom treba da utvrdimo čega se on plaši kada je odbio poligrafsko ispitivnje i šta to ne želi da mi saznamo - rekao je naš sagovornik blizak istrazi.

 

S druge strane, porodica nesrećne devojke vest o privođenju je doživela kao potvrdu da policija i dalje traga za Kristininim ubicom.

- Šta da kažem, na trenutak sam mislio da je ceo slučaj stao, kada se u medijima pojavila informacija da je u policiji neko ko možda zna nešto više. Ta činjenica govori da policija radi svoj posao i traga za ubicom naše ćerke - u dahu je rekao Stanislav Kaplanović, otac ubijene devojke.

Prema njegovim rečima, pored tuge i bola koji osećaju za ubijenom ćerkom, teško im pada neizvesnost i neznanje da li je prava osoba otkrivena.

- Nekako živimo. Kako, to mi sami znamo. Živimo za dan kada će nas policija obavestiti: „Imamo čoveka koji vam je usmrtio ćerku!” Ovako se samo štrecnemo kada nekog privedu i ubi nas neizvesnost da li je to on. Nama ostaje samo da se nadamo da će policija pronaći tu osobu koja nam ubi dete i da će on odgovarati za ono što je učinio. Šta nam drugo preostaje... - sa uzdahom je ispričao Stanislav Kaplanović, otac ubijene devojke.

Podsećamo, Kristina Kaplanović je teško ranjena 25. maja uveče na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu. U momentu pljačke je radila sa dvojicom kolega, a u kasi je bilo svega 10.000 dinara. Njih troje su se sklonili u stranu čim su videli razbojnika s pištoljem, jer imaju direktivu firme da u takvim slučajevima bez opiranja predaju sav novac. Međutim, napadač je gurnuo jednog mladića i pištolj je odmah opalio, jer je bio napunjen i repetiran. Metak je pogodio Kristinu u potiljak i razneo joj mozak. Kada je pala, oblivena krvlju, napadač nije ni pokušao da uzme novac.

Dečko ubijene devojke nedostupan

Otac ubijene devojke Kristine Kaplanović kaže da je ostao u kontaktu sa njenim dečkom Igorom Debeljakom.

- Jednom nedeljno se čujem sa Igorom i njemu je mnogo teško. Žali on na svoj način. Kristinina smrt je sve prekinula i sve smo planirali drugačije da bude. Moram da se posvetim i drugim ćerkama jer svaki roditelj živi za svoju decu - rekao je Stanislav Kaplanović. Međutim, Igor juče nije bio dostupan.

 

Komentari (2)

ČEMU SAOPŠTENJE

18.08.2017 13:19

I NARUŠAVANJE ISTRAGE???

Andja

18.08.2017 19:50

Jadni roditelji ... ne dao Bog nikome tu bol ...