Mesto ubistva u ulici Pariskih komuna
Nemanja Gavrilov
Mesto ubistva u ulici Pariskih komuna

Nemanja Gavrilov

Mesto ubistva u ulici Pariskih komuna, Foto: Nemanja Gavrilov

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su juče muškarca D. K. (68) zbog sumnje da je preksinoć hicima iz pištolja ubio Vladanku V. (54) u ulici Pariske komune u Novom Beogradu. Osumnjičenom, koji se u policiji branio ćutanjem, određeno je zadržavanje do 48 sati.

Mislio da su petarde!

Prema navodima komšija, vlasnik kafića koji se nalazi nedaleko od mesta zločina bio je u lokalu i brojao je pazar kada se dogodilo ubistvo. - Čuo je pucnje i zatim izašao napolje! Video je policiju, koja ga je odmah pitala da li je nešto primetio. Međutim, on je rekao da je čuo samo pucnje i da je mislio da je reč o petardama. Nije ni sumnjao da je reč o ubistvu dok je sedeo u lokalu i brojao pazar.

Motiv ovog brutalnog ubistva još nije poznat, a kako „Alo!“ nezvanično saznaje uhapšeni D. K. je advokat iz Beograda sa kojim je Vladanka dugo godina bila u vezi.

- Vladanka je radila u jednoj osiguravajućoj kući u Beogradu i prodavala životno osiguranje. Ima indicija da ju je partner D. K. ubio zbog nekih njihovih razmirica i da je potom pobegao - kaže izvor bizak istrazi za „Alo!“.

Nesrećna žena je izrešetana na samom ulazu u zgradu u kojoj je stanovala sa ćerkom, a kamere video-nadzora su snimile ubicu, kao i pištolj kojim je pucao u nju iz neposredne blizine. Tragedija se dogodila u subotu u 23.50, kada je nepoznata osoba prišla Vladanki i usmrtila je hicima iz vatrenog oružja.

Brutalno ubijena dok je razgovarala sa komšijom

Ilustracija/Dejan Briza

Brutalno ubijena dok je razgovarala sa komšijom, Foto: Ilustracija/Dejan Briza

- Nesrećna žena je u kasnim satima prišla zgradi. Navodno je razgovarala sa komšijom na samom ulazu, koji je pokriven video-nadzorom. U jednom trenutku prišla joj je nepoznata osoba i upucala je iz neposredne blizine! Ubica je zatim pobegao s mesta zločina automobilom „škoda“ koji je bio na parkingu. Pretpostavlja se da je pobegao kroz zgradu na drugi izlaz, a zatim sa odvezao automobilom. Kamere sa okolnih zgrada snimile su zločin, pa se sada radi na utvrđivanju identiteta napadača - ispričao je izvor za naš list.

Prema nezvaničnim informacijama, na zapisima sa kamera koje snimaju ulaz vidi se kako nesrećna žena na ulazu priča s komšijom. U jednom trenutku na snimku se video pištolj, ali ne i osoba koja ispaljuje hice.

- Ne poznajem ženu lično, znam samo da je živela sa ćerkom u ovoj zgradi, a da joj je muž odavno umro. Čula sam između tri i četiri pucnja, ali od simsa nisam ništa videla. Pretpostavlja se da je upucana na samom ulazu, dok je otključavala vrata - ispričala je jedna od komšinica, koja je želela da ostane anonimna.

Ekipa Hitne pomoći je brzo došla na mesto zločina, ali ženi nije bilo pomoći, preminula je na licu mesta.

- Žena je pogođena u grudi i ruku! Srušila se na samom ulazu. Uprkos borbi lekara, nije joj bilo spasa - ispričale su nam komšije.