Stanislava Pak
ALO! M. Josida
Stanislava Pak

ALO! M. Josida

Stanislava Pak, Foto: ALO! M. Josida

Ekskluzivno za “Alo!” govorila je o saradni sa Vučićem i Nikolićem, ali po prvi put i o svom privatnom životu.

- Velika je čast i blagoslov raditi za predsednika Aleksandra Vučića, a i za Tomislava Nikolića ranije. Velika je čast kada ti ukažu poverenje da radiš jedan ozbiljan posao. Vučića znam preko 20 godina, zajedno smo studirali.

Kada ste ušli u politiku?

- U politiku sam ušla 2009. godine. Bila sam nezadovoljna situacijom u državi i želela sam da doprinesem promeni tog stanja. Vučić je prepoznao moju ideju i odmah me je angažovao u stranci.

Kako je Vaša porodica reagovala kada ste aktivno počeli da se bavite politikom?

- Imala sam njihovu podršku, moj otac je ranije bio u SRS-u. Prosto se ta porodična tradicija nastavila.

Čime ste se bavili pre nego što ste uplovili u političke vode?

- Na RTS-u sam počela da radim od 1989. kao honorarac. Bila sam na jednoj velikoj audiciji i prošla sam razna testiranja. Počela sam da radim najave programa. Nakon toga sam upisala fakultet i paralelno radila i studirala. Vodila sam Sedam TV dana, Muzičku TV slagalicu, Loto. Sada me neki prozivaju da znam koja je dobitna kombinacija. 1996. godine sam dobila stalno zaposlenje na RTS-u, pa sam prešla u Informativni program.

Mediji Vam nisu bili baš naklonjeni, trpeli ste velike napade, kako ste to podnosili?

- Profesionalac sam. Mislim da se to videlo i u etru, trudila sam se da to ne shvatim lično, nego kao deo posla.

Stanislava Pak

ALO! M. Josida

Stanislava Pak, Foto: ALO! M. Josida

Kada vam je bilo najteže?

- Jako mi je bilo teško kada su mom sinu svašta govorili o meni, da sam ovakva ili onakva, čak je jednom došlo do sukoba između mog sina i jednog dečaka iz razreda. Tada sam zamolila razrednu da pozove roditelje i ona je organizovala roditeljski sastanak, roditelje sam zamolila da ako imaju nekih političkih zamerki da me zovu da porazgavaramo, ali i da o politici ne pričaju pred decom.

Da li Vam je sin nekada rekao: “Mama moraš li da se baviš ovim poslom”?

- Moj Viktor je jako povučen i ćutljiv, a to nije dobro. Nikada mi ništa nije rekao, ponosan je na svoju mamu, jer vidi koliko se trudim i koliko korektno radim svoj posao.

Koliko imate slobodnog vremena i kako ga provodite?

- Vrlo malo. Ranije je bilo naporno, a sada je tek, jer sa Vučićem nemate radno vreme, radite od jutra do sutra.

Deca su vam odrasla?

- Ćerka Ema ima 23 godine, a sin Viktor ima 15. Ema je na Fakultetu primenjinih umetnosti, a Viktor u pravno poslovnoj školi. Ćerka je potpuni umetnik, a sin mi je mali pravnik. Bajka o kojoj je prvo pričao bila je „Mali kadija“. Politika ih ne interesuje.

Kada smo kod dece kakva će svekrva i tašta biti Stanislava Pak?

- Naučila sam od prijateljice koja kaže da je našla put do svojih sinova preko svojih snaja. Mislim da je to dobro.

Da li ste bliski sa ćerkom, idete li zajedno u šoping?

- Moja ćerka prezire šoping, ona je “darkerka”. Kada idemo u kupovinu stalno me požuruje. Ja tačno znam šta hoću te na brzinu prozujim, uzmem šta mi se sviđa, platim i izađem.

Stanislava Pak

ALO! M. Josida

Stanislava Pak, Foto: ALO! M. Josida

Koliko vodite računa o fizičkom izgledu?

- Počela sam da treniram sa prijateljicom Simonom, ali isključivo smo na traci.

Da li kuvate?

- Mislim da solidno kuvam, dosta mi dobro idu ona krompirova testa. Kada imam vremena volim da pripremam jela sa dosta začina. Volim rezanca, ali nažalost ne smem da ih jedem jer sam alergična na gluten.

Šta mislite o estetskoj hirurgiji?

- Kada sam jednoj prijateljici pričala o tome ko je šta radio na sebi, ona mi je rekla: „Ma šta ti hoćeš, šta se praviš pametna, tebi je Bog sve dao“.

Kada ste poslednji put zaplakali?

- Danas, na trci za bogojavljanski krst kada sam videla decu koliko su hrabri, kako vole Srbiju plivaju za svoju državu i za veru.

Koliko je teško sklapati prijateljstva kada se bavite politikom?

- Ekstrovertna sam osoba, svakome priđem otvorenog srca i raširenih ruku, pa se desi nekada da me neko povredi i razočara. Više puta sam bila prijatno iznenađena kako je neko dobar čovek, nego što sam bila razočarana.

Da li ste pili čuvenu tomovaču?

- Jesam, sjajna je.

Koliko pažnje posvećujete šminkanju?

- Ujutru se našminkam i to je to. Imam sreću da sam na RTS-u naučila da se šminkam.

Šta ste poželeli za Novu godinu?

- Samo zdravlje i zdravlje i da naša Srbija nastavi da ide u dobrom pravcu.

Koliko vam je ljubav važna u životu?

- To je nešto što mi je najvažnije. Ljubav me pokreće i čim se posvađam sa suprugom ne valja mi čitav dan. On mi je najbitnija podrška.

Stanislava Pak

ALO! M. Josida

Stanislava Pak , Foto: ALO! M. Josida

Koliko godina ste u braku i da li je to bila ljubav na prvi pogled?

- Dvadeset i jednu godinu. Ne, mi smo se posvađali čim smo se upoznali. On je završio režiju u Londonu, ali se bavi nekretninama. U to vreme je bio baš dasa, sa nama je tada na večeri bila i moja prijateljica i on se njoj dopao, ali valjda je njega zaintrigiralo što sam bila totalno nezainteresovana. Osvojio me je šarmom. Za brak se danas treba boriti, to je kao biljčica koju moraš stalno da zalivaš i da neguješ. On ima puno razumevanje za moj posao.

Da li poznajete porodice Vučića i Nikolića i oni vašu?

- Vućić je na Pravnom fakultetu pohađao predavanja kod mog oca, a ja sam radila na RTS-u njegovom majkom Angelinom, koja je divna žena i veliki profesionalac. Užasno me je bolelo kada su je napadali, a znam koliko je čestita i neiskvarena.

Koji je najzanimljiviji događaj sa putovanja?

- Najzanimljiviji i najsmešniji događaj ikad desio se u Moskvi nakon sastanka Tomislava Nikolića sa Vladimirom Putinom. Kreće naša delegacija, prati nas predsednik Putin, na pola puta ja shvatam da mi nema torbe. Brzo kažem protokolu, “tašna mi je ostala unutra”, a do tamo i nazad treba pet minuta bar da se prođu hodnici. Protokol kreće po moju tašnu i kaže predsednik “Šta se čeka”. Ja mu kažem “Predsedniče, zaboravila sam tašnu”, a on mi odgovori: “Sad predsednik Putin ovde čeka tvoju tašnu”. I on je stvarno mirno čekao tašnu. Ali dobro, nije me kritikovao posle.

Znate li nešto da popravite u kući?

- Znam sve, ja sam hausmajstor. Obožavam cveće i pošto moji roditelji imaju kuću na moru i baštu, ja sam tu glavni baštovan.

Koji vam je omiljeni cvet?

- Magnolija i Kamelija, volim cveće koje nema trnje, samo je problem što ono ne miriše.

Mislila sam da je kraj 

Tokom perioda kada ste bili savetnica predsednika Nikolića dogodio vam se i kvar na avionu na letu za Vatikan, pa kažite nam kako ste se osećali u tim trenucima?

- Mislila sam da je kraj, da je gotovo! Padali smo 2,8 kilometara. Poleteli smo svi gore, kako je cimnulo pali smo dole sedišta i ja sam tada pala na Olivera Antića koji je sedeo pored mene.

 

Komentari (3)

nedjo

20.01.2018 19:17

mi smo zbog ove presrećni

dezurno njuskalo

20.01.2018 23:39

ful riba...

momazver

21.01.2018 16:51

U braku je 21 godinu...a ćerka joj ima 23. Živahna..