tašna
profimedia
tašna

profimedia

U torbi uvek sto drangulija, Foto: profimedia

U ženskim torbama skriva se više bakterija nego u toaletu, pokazuju nemačka istraživanja. Razlog je taj što žene unutrašnjost torbe nikada ili pak vrlo retko operu, a svakodnevno je izlažu prljavštini iz naše okoline, dok WC šolju čistimo češće i temeljno.

Žene torbu koriste kao skladište za sve i svašta. U torbi svake žene uvek možete naći grickalice, ostatke hrane i pića, iskorišćene maramice, razne papiriće, novac... Prljavština sa ovih stvari taloži se u postavi, pogotovo na području šavova i tako počinju da se množe bakterije, koje mogu da budu opasne po zdravlje.

Isto tako, žena u torbu dnevno zavuče ruku oko 20 puta, a da je pre toga ne opere, što dodatno doprinosi razvoju opasnih mikroba.

Ukoliko želite da vaša omiljena torba ne bude leglo bakterija, valjalo bi da uradite sledeće.

- Hranu i piće nosite u posudama ili kesama koje se mogu čvrsto zatvoriti.

- U javnom toaletu, torbu nikada ne spuštajte, već je obesite na kvaku.

- Ako spustite torbu na neku javnu površinu, dno torbe prebrišite antibakterijskim maramicama.

- Redovno praznite i čistite unutrašnjost torbe.

- Pre nego posegnete za nečim iz torbe, operite ruke ili ih osvežite antibakterijskim maramicama.

Komentari (1)

Ljilja

26.06.2016 06:52

Zbog ovakvog teksta sam unistila jednu torbu. Malo, malo pa se ponovi isti tekst, ne treba se zastrasivati naslovom. I sta li su hteli da kazu poslednjim savetom, ako je vec torba prljava, zasto prati ruke pre stavljanja u torbu, valjda posle, ili i pre i posle, ovako nema smisla: - Pre nego posegnete za nečim iz torbe, operite ruke ili ih osvežite antibakterijskim maramicama.