Rusija zove: Marko Grujić
Marko Metlaš
Rusija zove: Marko Grujić
Rusija zove: Marko Grujić, Foto: Marko Metlaš

 

Šampion Rusije ozbiljno je zagrizao za vunderkinda crveno-belih i spreman je da ga dovede u svoje redove. Redovni učesnik evrokupova traga za talentovanim igračima u veznom redu jer sprema veliki transfer i prodaju Aksela Vitsela u neki bogati i moćni evropski klub.


Grujića vide kao idealnu zamenu za belgijskog reprezentativca i spremni su da na “Marakanu” pošalju ponudu koja ne bi bila manja od 6.000.000 evra. Prema rečima našeg dobro obaveštenog izvora sa “Marakane”, Zvezda na stolu ima ponude Liverpula i Štutgarta, ali je Zenit spreman da ih nadmaši i obezbedi potpis Grujića.

- Crvena zvezda ima dve ozbiljne zvanične ponude za Marka Grujića, koga žele Štutgart i Liverpul. Međutim, Zenit je takođe ušao u trku, a pojedini ljudi u klubu ubeđeni su da bi mladi fudbaler napravio pravi potez kada bi nastavio karijeru u Rusiji - tvrdi naš dobro obavešteni izvor.


Kako je “Alo!” pre nekoliko meseci pisao, Grujić će gotovo izvesno biti prodat u januarskom prelaznom roku kako bi Crvena zvezda rešila gorući problem evrolicence. Transferom mladog reprezentativca Srbije u Zenit bio bi zadovoljan i generalni sponzor kluba iz Ljutice Bogdana “Gasprom”, koji je glavni finansijer kluba iz Sankt Peterburga. Iako klubovi iz Zapadne Evrope deluju daleko primamljivije, jedan od najmoćnijih ruskih timova bio bi daleko od loše sredine za supertalentovanog vezistu. Zenit se ove sezone prošetao do nokaut faze Lige šampiona, a Rusija je u bliskoj prošlosti bila obećana zemlja i prava odskočna daska za brojne srpske fudbalere.


Prve transfere iz Srbije u Rusiju svojevremeno su pravili kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović, Nemanja Vidić, Miloš Krasić i Milan Jovanović, a svi pomenuti asovi nakon toga nastupali su ili i dalje nastupaju za neke od najjačih evropskih klubova.

 

Srbi u Zenitu

Vladimir Mudrinić 2002.

Predrag Ranđelović 2002-2003.

Milan Vještica 2002-2006.

Mateja Kežman 2009.

Danko Lazović 2010-2013.

Aleksandar Luković 2010-2013.

Milan Rodić 2013-2015.

 

„Delije“ se spremaju za Ivanjicu

Crvena zvezda u sredu protiv Javora u Ivanjici igra poslednju utakmicu u 2015. godini. Karte za taj susret će se prodavati i na blagajnama stadiona “Rajko Mitić” (dnanas, od 11 do 18 časova). Cena karte za južnu tribinu stadiona u Ivanjici, gde će biti smeštene “delije” je 500 dinara. Ulaznice se, svakako, mogu kupiti i na stadionu u Ivanjici.

Komentari (5)

Rile

15.12.2015 08:57

Nisam čuo da ga je UEFA proglasila "vunderkingom" koliko ta radi naša plaćena štampa? Samo su jednog našeg igrača proglasili novi Mesi a to svi znaju koga.

Ivan

15.12.2015 16:58

@Rile - Kako ste zavidni! Samo napred Grujo, pokazao si ko si i sta si! -26 pozz

mile

15.12.2015 10:14

Za njega van Srbije retko ko da je cuo a ovo sto se pise kod nas to je tzv zvezdina masinerija i placeno novinarstvo. Liverpul,Zenit,Stutgart...pa mnogo talentovaniji i bolji u nasoj mladoj reprezentaciji su Milinkovic Savic, Zivkovic, Zdjelar,Maksimovic,Gacinovic...a ni oni ne bi imali mesta u Liverpul a kamo li ova kornjaca

Nebojsa

15.12.2015 13:11

Zenit je pravi klub za njega klub koji je sampion Rusije igra LS imaju istog sponzora kao i C.Zvezda to je Gasprom ne vidim ni jedan razlog da ne ode u Zenit nego u neku Stugart,Liverpul ili Andrleht (ciji trener organski ne podnosi srpske igrace videli ste kako su prosli Mitrovic i Milivojevic) a i bolje ce se snaci u Ruskom sampionatu

dr

15.12.2015 23:10

koliko je jarta u Ivaqnjici,gde suzvezdini navijaci ;)