NAPRAVITE SAMI "KAP SREĆE" Recept ČUVENOG travara za otklanjanje anksioznosti
Foto: Pixabay

Moris Mesege se smatra jednim od najvećih, a možda i najvećim travarima 20. veka, a ovo je njegov recept za čaj protiv anksioznosti. Od veoma loših početaka, došao je do tačke u kojoj su njegove biljne lekove tražili mnogi poznati ljudi i najveće sile 20. veka, uključujući egipatskog kralja Faruka, Vinstona Čerčila i pesnika Žana Koktoa.

I sam je napisao nekoliko knjiga posvećenih travarstvu, a u jednoj od njih posebno preporučuje „napitak sreće” protiv anksioznosti, koji se sastoji od četiri lako dostupne domaće lekovite biljke.

Napitak sreće - recept

Stavite: na litar vrele vode:

  • - 2 prstohvata verbene
  • – 2 prstohvata mente
  • – 2 prstohvata cvetova lipe
  • – 2 prstohvata kamilice.

Pokrijte i procedite nakon 10 minuta. Pijte koliko želite. Pomenute čajeve možete kupiti u prodavnicama zdrave hrane i internet prodavnicama, travarima, apotekama i većim prodavnicama.

Tajna napitka sreće Moris

Mesege je preporučio opuštajuće i umirujuće bilje za anksioznost, a posebno je cenio kombinaciju iz napitka sreće. Lekovita spora se naziva i verbena, gvozdena trava, mačja trava i sveta trava. Jača organizam, ublažava grčeve (nervoza, kašalj, anksioznost, nesanica), smanjuje povišenu telesnu temperaturu.

Detoksikuje telo, zateže tkivo i podstiče zarastanje rana i infekcija. Druga vrsta limunske verbene poznata kao limunska verbena preporučuje se apatičnim, depresivnim i neurasteničnima jer deluje stimulativno. Ima odličan efekat protiv spazma.

Dobar je za migrene, neuralgije, umor. Ukoliko imate stomačne tegobe vezane za psihičko stanje, svakako se preporučuje limunska verbena. Nana je jedna od najpoznatijih biljaka na svetu. To je biljka sa višestrukim prednostima i primenama.

Nana jača organizam i vraća snagu svim organima, pa se posebno preporučuje deci, starijima i rekonvalescentima. Pre svega, korisna je za nerve i srce koje jača i smiruje zbog svojih apastičnih svojstava. Deluje kod svih vrsta kašlja, neuralgije, nesanice, tremora, anksioznosti i sličnih tegoba. Preporučuje se i kod svih vrsta infekcija i problema sa varenjem.

Biljka lipa je u narodu poznata kao biljka za smirenje. Međutim, to je i pravi koncentrat vrednih kvaliteta. Deluje kao tonik, antiseptik, sedativ. Nema ništa bolje za miran san od čaja od lipe. Posebno se preporučuje nervoznim osobama, onima koji pate od hronične anksioznosti i nesanice, nemirnoj deci i starijim osobama koje slabo spavaju. Koristan je kod kašlja, glavobolje, astme i srčanih oboljenja. Ako ga redovno uzimate, doneće vam mirne noći, mirna jutra i dane bez napetosti.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading