Jača imunitet: Biber i med kao lek za prehladu
Foto: Shutterstock

Ako želite da sprečite prehladu najbolje je da pijete pomešane toplu vodu, čaj i mleko, preporuke su drevnog indijskog načina lečenja ajurveda. 

Svemu ovome dobro je da dodate i malo đumbira. Međutim, ako se prehlada već pojavila treba da boravite u toplom, i više puta tokom dana da pijete čaj od đumbira spremljen na uobičajeni način.

Posebno izbegavajte masnu hranu, jer ona pojačava prehladu. 

Za prehladu, inače, ajurvedsko učenje tvrdi da je posledica neravnoteže u imunom sistemu, a ne delovanja bakterija i virusa. 

Ajurvedski lekari protive se uzimanju vitamina C iz limuna i pomorandži, jer njihov kiselkasti ukus nadražuje grlo, pojačava izlučivanje sluzi i kašalj. Umesto njih preporučuju sveže mleveni biber s medom, jer u biberu ima vitamina C, a med jača imunitet.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading