DOMAĆI NARODNI LEK OD 5 SASTOJAKA Čisti jetru i krvne sudove, a pije se na prazan stomak dve nedelje
Foto: Pixabay

Napravite sami prirodan napitak za čišćenje jetre i krvnih sudova koji istovremeno i jača vaš imunitet. Ovo je prirodna bomba od 5 jednostavnih sastojaka koja će očuvati vaše zdravlje.

Kivi nije samo najbolji izvor korisnog vitamina C, već je i snažan antioksidans. Kivi sadrži više od 20 vitalnih hranljivih materija, uključujući vitamin C, vitamin K, kalijum, vlakna, vitamin E, folnu kiselinu. Kivi pomaže u regulisanju krvnog pritiska. Voće je bogato antioksidansima koji pomažu u zaštiti tela u celini. Kivi je izuzetan izvor vitamina C, koji neutrališe slobodne radikale koji oštećuju ćelije i dovode do problema kao što su infekcije.

Međutim, osim vitamina C, voće je bogato i vitaminom E, koji je važan antioksidans rastvorljiv u mastima. Kombinacija ovih antioksidanata rastvorljivih u vodi i mastima daje kiviju sposobnost da nas zaštiti od slobodnih radikala u svim pravcima. Dnevna konzumacija kivija preporučuje se za smanjenje rizika od kardiovaskularnih bolesti, a smanjuje i količinu masti u krvi.

Avokado sadrži više kalijuma nego banane, iako se ove druge često navode kao jedan od glavnih izvora ove supstance. Istraživanja pokazuju da nedostatak kalijuma povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti i otkazivanja bubrega. Porcija od 100 grama avokada sadrži 14% preporučene dnevne količine kalijuma, a isto toliko banane - 10%. Avokado je bogat nezasićenim masnim kiselinama. Avokado sadrži puno luteina, zeaksantina i karotenoida koji su važni za zdravlje. Ovi antioksidansi pomažu u smanjenju rizika od katarakte, makularne degeneracije i očnih bolesti. Plod sadrži preko 25 esencijalnih hranljivih materija, uključujući vitamine A, B, C, E i K, bakar, gvožđe, fosfor, magnezijum, kalijum, mangan, cink, fosfor.

Limun sadrži pregršt vitamina i hranljivih materija. Limunov sok smanjuje nivo lošeg holesterola i podstiče dobru cirkulaciju krvi u telu. Poboljšava varenje, omogućavajući telu da bolje apsorbuje hranljive materije i štiti telo od ulaska toksina u krvotok, kroz creva. Limunska kiselina je takođe dobra za jetru. Antioksidansi i vitamin C jačaju imuni sistem.

Sastojci:
3 kivija
1 limun
1 avokado
8-10 listića sveže nane
250 ml vode

Priprema:

Ogulite kivi i avokado. Isecite ih na male komade. Stavite ih u blender, dodajte sok od 1 limuna, vodu i 8-10 listića nane. Mutite. Pijte svako jutro na prazan stomak, 2 nedelje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading