ZAPANJUJUĆA MOĆ REGENERACIJE Stavite kurkumu oko očiju, nakon 10 minuta desiće se nešto neverovatno
Foto: Youtube/Printscreen

Kurkuma je omiljeni azijski začin jarko žute boje koji ima povoljno delovanje na funkciju i rad mozga i srca, a pojedine naučne studije dokazuju njenu snažnu antikarcinogenu aktivnost.

Ona se naširoko koristi zbog svojih lekovitih svojstava u obe, kineskoj i ajurvedskoj medicini za lečenje mnogih različitih zdravstvenih problema, od bolova do raka.

Ono što čini ovaj začin tako posebnim su njegova anti-aging, anti-upalna i antioksidativna svojstva.

Aktivni spoj u kurkumi se zove kurkumin i on je detaljno proučavan tokom proteklih godina. On je vrlo koristan zbog svojih antiseptičkih, protivupalnih i antioksidativnih svojstava.

Osim kurkumina, kurkuma sadrži i druge hranjive materije kao što su vitamini, minerali, kalcijum i vlakna. Najbolji deo u čitavoj priči je da je kurkuma netoksična i ne izaziva nikakve nuspojave. Stoga, ona je potpuno sigurna za upotrebu.

Zdravstvene prednosti kurkume:

– Poboljšava raspoloženje
– Kontroliše dijabetes
– Detoksikacija jetre
– Poboljšava probavu
– Sprečava Alcheimerovu bolest
– Održava srce zdravim
– Leči rane
– Sprečava artritis i deluje kao prirodni ubica bolova
– Sprečava rak
– Čini kožu zdravijom i lepšom
– Kurkuma je dobar u prevenciji pigmentaciju kože i toniranju kože. Redovna upotreba kurkume na vašoj koži utiče na njen sjaj.

RECEPTI


Sve što trebate učiniti je pomešati prstohvat praha kurkume s pastom izrađenom od pola kašičice soka od limuna, kašičice soka od paradajza, te prstohvat brašna.

Nanesite smjesu na tamne krugove oko očiju i pustite da odstoji 10 minuta. Ova smesa je jedna od najboljih prirodnih lekova za lečenje podočnjaka, i ima sposobnost ih ukloniti u bilo kom trenutku.

Druga mogućnost je da koristite smesu izrađenu od kurkume u prahu i soka od ananasa. Neka smesa odstoji oko očiju tokom 10 minuta, a rezultat će biti svetla, čista i zategnuta koža.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading