NE PIJTE PREVIŠE OVAJ ČAJ Ovo je i razlog
Foto: Shutterstock

Listovi žalfije puni su antioksidanata koji imaju antiinflamatorna svojstva i pomažu u zaštiti od slobodnih radikala. Pored toga, žalfija ima i antimikrobna svojstva, zbog čega su je ljudi koristili kao biljku za dezinfekciju. 

Jedna kašičica mlevene žalfije sadrži 10 odsto dnevne vrednosti vitamina K, koji je važan za zdravlje kostiju i protiv zgrušavanja krvi.Takođe, ova biljka ima brojne hranljive sastojke poput magnezijuma i vitamina A.

Međutim, pošto žalfija sadrži tujon, jedinjenje koje je toksično u velikim količinama, čaj od žalfije ne treba piti svakog dana.

Kako se pravilno konzumira čaj od žalfije?

Kako biste napravili čaj od žalfije, preporučuje se da dodate dve kašičice žalfije u 300 ml vrele vode, i ostavite da odstoji 15 minuta.

Iako je gorak, čaj od žalfije treba piti kad je vruć, jer čini čuda protiv bolova u grlu i može pomoći u snižavanju holesterola.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading