VIŠE OD GODINU DANA POZITIVAN NA KOVID: Korona rekorderu urađeno 78 testova, a evo šta mu najteže pada
Tanjug/ AP

Muzafer Kajasan iz Turske već 14 meseci je pozitivan na koronu, zbog čega je ukupno proveo devet meseci u bolnici i pet kod kuće, u izolaciji. Do sada mu je urađeno 78 testova na kovid i svaki put su rezultati bili pozitivni!

Ovaj muškarac, koji je definitivno neka vrsta rekordera među kovid pacijentima, inače boluje od leukemije. Korona mu je prvi put dijagnostikovana u novembru 2020. godine, kada je primljen u bolnicu. Posle dve nedelje je otpušten kući, ali to je, kako će se ispostaviti, bio tek početak.

Prema turskim merama, samoizolacija se prekida nakon dve nedelje ako je test na koronu negativan. Međutim, svih 78 testova koje je Kajasan do sada uradio, pokazali su da je i dalje pozitivan.

Muzafer je apelovao na vlasti da pronađu rešenje za njegovu situaciju, zbog koje je primoran da provodi dane sam kod kuće, a da svoju decu i unuke vidi samo kroz

Doktori koji prate njegovo zdravstveno stanje kažu da su korona testovi i dalje pozitivni zbog toga što mu je leukemija oslabila imuni sistem. Dodaju i da je preživeo zahvaljujući lekovima koji su mu davani radi jačanja imuniteta.

Supruga i sin nisu zaraženi

Muzaferova supruga boravila je sa njim neko vreme tokom perioda samoizolacije i dva puta je bila negativna na kovid. I njegov sin, koji je takođe provodio vreme sa ocem, bio je negativan na korona testovima.

"Oporavio sam se, ali još uvek imam ostatke korone u svom organizmu. Ovo je jedino objašnjenje koje sam dobio za pozitivne testove", kaže Kajasan, koji dodaje da mu je korona uništila društveni život.

"Nemam nikakav problem osim što ne mogu da zagrlim svoje voljene. To mi najteže pada. Ne mogu čak ni da se vakcinišem zbog svog stanja", poručio je nesrećni čovek.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading