LEKOVITA GLINA SADRŽI VIŠE OD 100 MINERALA Upija otrove iz organizma, isceljuje rane, čisti kožu, evo kako se pije
Foto: gettyimages

Iznenadićete se kad budete videli šta sve može lekovita glina. Kad se pije, čisti organizam od otrova i tako podiže imunitet, a evo za šta se još koristi.

Glina je jedan od najmoćnijih prečišćivača organizma koji postoji. Ima ogromnu moć apsorpcije. Neverovatno efikasno upija nataložene otrove u organizmu i izbacuje ih napolje.

Glina se proizvodi u granulama ili sitnom prahu i može da se kupi u bio apotekama. U zavisnosti od sredine iz koje se dobija može biti: Crvena, zelena, žuta, plava ili bela. Suva glina može da se pije, ili od nje mogu da se prave maske za lice, telo ili kosu. Dobra je i da se od nje napravi kupka.

Kako da pijete glinu

– Glina u telu balansira energiju i čisti naš organizam tako što iz tela izbacuje sve što je štetno- kaže za Barbara Černe, novinarka iz Slovenije koja proučava glinu i njene sposobnosti.

Barbara savetuje da se u čašu stavi suva glina i prelije se vodom. Posebno ističe da se nikada ne uzima metalnom kašikom već samo drvenom.

– Najbolje je da se ostavi tako da odstoji 12 sati i onda da se popije. Može da se pije ujutru na prazan stomak ili uveče, dva sata posle večere. Ako hoćemo da pročistimo organizam moramo da je pijemo 21 dan. Zatim mora da dođe pauza od nekoliko dana, pa može da se ponovi još jedna tura od 21 dan – kaže Barbara Černe i naglašava da neko pije samo vodu u kojoj je glina stajala, ali da bez bojazni može da se popije i talog od gline koji je ostao.

Upotreba gline ne može da ima kontraindikacije, ali Barbara upozorava na neke moguće pojave koje su normalne.

– Može da se desi da neko kada počne da pije glinu dobije alergiju ili da mu probava slabije radi, ali to je normalno. To je samo reakcija, koja brzo prolazi – ističe Barbara.

Glina se kao napitak preporučuje onima koji imaju artritis, jer kako Barbara kaže, uz kvalitetnu ishranu, na primer, vegetarijansku, daje odlične rezultate. Glina se čuva na suvom, tamnom i hladnom mestu da ne bi izgubila svojstva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading