STAVITE OVO POD JEZIK PRE SPAVANJA: Ujutro ćete biti preporođeni
Foto: Shutterstock

To je smesa koju je lako i jeftino napraviti, a stavlja se pod jezik pre spavanja, jer povećava proizvodnju melatonina u telu - hormona odgovornog za dobar san. To je mešavina meda i ružičaste himalajske soli koja se stavlja ispod jezika pre spavanja.

Ova so je zaista posebna, pomaže našem telu da postane alkalno i time se uspešnije bori protiv različitih bolesti. Takođe, pomaže u regulaciji serotonina, koji je veoma važan u borbi protiv depresije.

Serotonin je hemijski neurotransmiter koji reguliše kontrakcije mišića, reguliše telesnu temperaturu, apetit i bol, a takođe kontroliše naše ponašanje, krvni pritisak i disanje.

Kada se naruši ravnoteža serotonina u telu, javljaju se depresija i drugi poremećaji u ponašanju, poput poremećaja spavanja. Serotonin se proizvodi u mozgu, u epifizi, koja se naziva i trećim okom - centrom naše duše.

Ružičasta himalajska so takođe reguliše nivo melatonina, hormona odgovornog za dobar san, koji se takođe proizvodi u epifizi. Ovaj hormon se naziva i - hormon spavanja. On kontroliše naš biološki sat i pojačano se luči uveče i tokom noći.

Dolaskom jutra, proizvodnja melatonina se smanjuje i mi se budimo. Pored toga, melotonin štiti naše telo od slobodnih radikala i kardiovaskularnih bolesti, usporava starenje podmlađivanjem ćelija i smanjuje šansu za razvoj starosnih bolesti. Inače, kako starimo, naše telo ga sve manje izlučuje i zato deca sve više spavaju, a stariji manje.

RECEPT ZA SMEŠU MEDA I HIMALAJSKE SOLI

Pomešajte pet kašičica meda sa kašičicom soli i stavite u teglu. Stavite malo pod jezik svako veče pre spavanja, piše The Earth Child.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading