BRZA I JEDNOSTAVNA POSLASTICA Krepi dušu i telo, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica sa bananama za sva vremena i prilike.
Potrebno je:
- 200 g keksa
- 200 g piškota
- 1 kg banana
- 3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 1,6 l mleka
- 125 g margarina
- 100 g bele čokolade za kuvanje
- 200 ml slatke pavlake
- 1 čaša kisele pavlake
- 100 g bele šlag kreme
- 6 kašika šećera
Priprema
U 1, 1 l mleka ukuvajte puding sa šećerom. Kad se prohladi, dodajte umućen margarin i otopljenu belu čokoladu i sjedinite. Zasebno umutite slatku pavlaku i dodajte kiselu pavlaku. Odvojite 300 ml mleka zagrejte, za umakanje keksa i piškota. Isecite banane na kolutove. Podelite fil na 3 dela, a fil sa pavlakom na 2 dela. Ređati redosledom: keks - trećina fila sa pudingom - banane - polovina fila sa pavlakom, piškote - trećina fila sa pudingom, banane, polovina fila sa pavlakom -trećina fila sa pudingom. Umutite šlag krem sa preostalim mlekom pa time i premažite tortu. Dekorišite po želji. Ostavite u frižideru da se dobro stegne.
Možda vas zanima:
TORTA KRALJICE NATALIJE Poslastica nastala 1888.godine, u savršenom čokoladnom spoju
Tortu kraljice Natalije po originalnoj recepturi iz 1888.godine, i danas možete da probate u Domu Jevrema Grujića.
TORTA OD LIMUNA Kiselkasto-slatka fantazija ukusa koja uspeva svima, a topi se u ustima
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
TORTA OD ŠARGAREPE BOLJA OD ONE KLASIČNE Nepogrešiva kombinacija za ukus koji se pamti
Neodoljiva poslastica, zdrava i ukusna, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
ČOKO TORTA Aromatična poslastica bogatog ukusa koji se pamti
Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete da obožavate. Topi se u ustima, a smaže za tren oka.
SAVETI ZA SOČNU ŠTRUDLU Ovo uradite i biće mekana kao duša, a uspeva svima
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
ROZEN TORTA SA MAKOM I BELOM ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji miriše na ljubav
Ako volite rozen tortu, ovu verziju sa makom i belom čokoladom ćete da obožavate.
SLATKO OD RUŽA Ukusa koji se pamti, idealno za sunčane prolećne dane
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenom desertu, otopićete se od miline.
POSNA SAHER TORTA Vazdušasta poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, ukras svečane trpeze
Ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu, a svi će vam tražiti recept.
POSNA PITA SA CIMETOM I MEDOM Neodoljivi desert za sva vremena i prilike, a miriše na nedelju
Uzećete parče više , zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)