LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
Potrebno je:
- lazanje (7-8 listova)
- 100 g mocarele
- 500 g mlevenog mesa
- 500 g paradajz sosa
- ulje
- 1 veliki crni luk
- 2 čena belog luka
Priprema:
Na zagrejanom ulju na tihoj vatri dinstajte seckan luk 10 minuta, pa posle nekih 7 dodajte i seckan beli luk. Dodajte mleveno meso i pecite 5 do 10 minuta. Sipajte paradajz sos pa dodajte vodu i sipajte u tiganj. Stavite poklopac pa krčkajte na laganoj vatri 10 do 15 minuta. Pomešajte povremeno da se ne lepi za dno. Skinite poklopac i krčkajte dok ne ispari većina tečnosti. Dodajte mocarelu, pa poklopite dok se ne otopi. Promešajte. Služite uz prilog po želji!
Možda vas zanima:
LAZANJA SA SPANAĆEM Malo drugačija a mnogo ukusnija, nek zamiriše cela kuća
Sočna i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.
LAZANJA IZ TIGANJA Nema gomile prljavih sudova, a ukus isti kao da ste je spremali satima
Ako volite klasičnu lazanju volećete i ovu našu. Potrebno je manje vremena za pripremu a ukus je još bolji. Dodajte bešamel sos ili neki drugi i uživajte u svakom novom zalogaju.
POGODNO KAD VAM DOLAZE GOSTI Svi će se oduševiti OVAKVOM lazanjom
Samo poslažite sve slojeve i dobićete raskošan obrok.
NEMA MESA NI TRUNKE Probajte lazanju sa preukusnim filom koji će vam postati omiljeni
Zadovoljite celu porodicu odličnim ukusom.
ZUKINI PASTA Aromatično jelo sa tikvicama koje pomera granice dobrog ukusa
Sočan spoj testenine sa povrćem za prave gurmane.
POSNA KARAMEL TORTA BOLJA OD MRSNE Po receptu pevačice Zlate Petrović
Zlata Petrović, pevačica, osim talenta za pevanje, vrsna je domaćica, a njene đakonije niko ne odbija. Takav je i ovaj recept za posnu karamel-tortu, koja se topi u ustima i nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Za svoje recepte dobija brojne pohvale, a ukusnim jelima najviše se raduju njeni sinovi Jovan i Miki.
GRČKA PITA SA TIKVICAMA Sočna i slasna za bilo koje doba dana, prste da poližete
Ovakvu pitu do sada niste jeli, najbolje odmah stavite duplu meru.
PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Sočno jelo za sva vremena i prilike, ukusno i slasno
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim.
8 GREŠKI KADA KUVATE PASULJ Zato je nedovoljno kuvan, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi radite ove greške, primenite jednostavne savete i popravite.
Komentari (0)