TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno

Ivana Pavlović

15:15

Sezonski recepti 0

Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.

tavče na gravče
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g belog pasulja tetovca
  • 250 g crnog luka
  • malo ulja
  • malo bibera
  • mlevena začinska paprika
  • so
  • lovorov list

Priprema:

U lonac stavite pasulj pa nalijte vodu da ogrezne. Ostavite da provro pa prospite vodu i sipajte drugu. Dodajte krupno sečen crni luk. Kada počne da se odvaja korica, napravite zapršku od brašna, ulja i mlevene začinske paprike, pa dodajte u pasulj. Zapržite i ostavite da vri nekoliko minuta. Dodajte lovorov list pa preručite u vatrostalnu činiju. Zapecite dok se ne uhvati korica, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading