SOČNA I AROMATIČNA BORANIJA Ovako je prave monasi na Hilandaru, posno i preukusno jelo za sve prilike
Donosimo vam predlog za posno sočno jelo, kakvo prave na Svetoj Gori.
Potrebno je
- 1 kg boranije
- 1-2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- malo peršuna
- 3 paradajza
- so
- maslinovo ulje
Priprema:
Iseckajte boraniju peršun paradajz, pa očistite crni i beli luk. Stavite u tiganj red boranije, pa crni luk i peršun. Posolite, pa nalijte vodom da ogrezne. Kad proključa, poređajte povrće istim redosledom sve dok ne utrošite materijal. Pustite da lagano krčka, pa kad omekša, sipajte maslinovo ulje i seckan paradajz. Kuvajte sat vremena, pa pred kraj, dodajte beli luk. Služite toplo uz prilog po želji. Bon appetit!
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
Komentari (0)