GREŠKE KOD PRIPREME KROMPIR SALATE Mnogo utiču na ukus a potkradu se i iskusnim domaćicama
Za dobru krompir salatu neophodno je da krompir bude skuvan kako treba, zato proverite da li pravite neku od narednih grešaka. Ako se raspada i liči na pire, krompir salata neće valjati.
Predugo kuvate krompir
Potrebno je da krompir za salatu ne bude ni mekan ni suviše tvrd, već da nađete neku sredinu. Viljuškom probodite krompir tokom kuvanja, da osetite teksturu. Ako lagano prođe znači da je kuvan a ako se raspada, previše dugo ste kuvali. Optimalno vreme je 8 do 12 minuta, pa se vodite time.
Krompir sečete ne delove različite veličine
Krompiri koji nisu iste veličine neće jednako da se skuvaju, neki će da budu premalo a neki previše kuvani, pa se potrudite da budu isti.
Grešite kod preliva
Ako prelivate sirće to uradite dok je krompir topao, a ako stavljate majonez sačekajte da se ohladi. Ako sirće stavite na prohlađen krompir teže će da upije ukus, a ako majonez stavite na topao krompir zagrejaće se i izgubiće teksturu.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)