SOČNE ŠNICLE U PARADAJZ SOSU Jelo idealno za sve prilike, ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.

šnicle u paradajz sosu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg svinskih šnicla
  • 500 ml kuvanog paradajza
  • 500 ml mlake vode
  • malo brašna
  • malo bibera
  • malo soli
  • malo suvi biljni začin
  • malo peršunovog lišća
  • 1 kašika šećera

Priprema

Izlupajte šnicle, pa ih posolite, pobiberite i začinite suvim biljnim začinom. U brašno valjajte svaku šniclu pa ređajte u nauljen pleh. Kuvani paradajz razblažite sa vodom pa u to dodajte kašiku šećera. Dodajte malo seckanog zelen lišća preko šnicli, pa ih prelijte kuvanim paradajzom. Pecite oko 120 minuta u rerni na 200 stepeni, Na polovini pečenja okrenite šnicle na drugu stranu. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading