SOČNE ŠNICLE U PARADAJZ SOSU Jelo idealno za sve prilike, ukućani će stajati u redu za još
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
Potrebno je:
- 1 kg svinskih šnicla
- 500 ml kuvanog paradajza
- 500 ml mlake vode
- malo brašna
- malo bibera
- malo soli
- malo suvi biljni začin
- malo peršunovog lišća
- 1 kašika šećera
Priprema
Izlupajte šnicle, pa ih posolite, pobiberite i začinite suvim biljnim začinom. U brašno valjajte svaku šniclu pa ređajte u nauljen pleh. Kuvani paradajz razblažite sa vodom pa u to dodajte kašiku šećera. Dodajte malo seckanog zelen lišća preko šnicli, pa ih prelijte kuvanim paradajzom. Pecite oko 120 minuta u rerni na 200 stepeni, Na polovini pečenja okrenite šnicle na drugu stranu. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
Komentari (0)