Pomoć roditeljima
Foto: Promo/Marija Bunić

Kao rezultat edukativnih radionica koje su organizovane širom zemlje uz podršku Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu, Vodič za predškolsko doba ima za cilj osnaživanje svesti o značaju očuvanja zdravlja stomaka i crevne flore kao ključnih faktora u izgradnji imuniteta kod dece i odraslih.

Namenjen je deci predškolskog uzrasta i njihovim roditeljima jer pruža dragocene informacije o važnosti lične higijene, zdravoj ishrani i vezi između imuniteta i dobrih bakterija u stomaku. Roditelji će takođe dobiti odgovore na najčešća pitanja o očuvanju zdravlja i posledicama nepravilne higijene, kako bi mogli preduzeti preventivne mere već u najranijem detinjstvu.

Vodič za predškolsko doba je nastao u saradnji sa istaknutim timom pedijatara – Ass. dr Nina Ristić, dr Goran Vukadinović, dr Dušica Đorđević Janković, dr Ljiljana Rađenović, dr Ivana Stanić, dr Zorana Jurišin, dr Anđelka Radović i dr Vesna Dragašević su svoja stručna znanja iz ove oblasti pretočili u ovu za roditelje korisnu publikaciju.

Posebna zahvalnost za izradu ovog vodiča ide Ass. dr Nini Ristić, pedijatru-gastroenterologu iz Univerzitetske dečje klinike Tiršova i Savezu medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije, na čelu sa Jadrankom Spasić, Olgicom Subašić i Katarinom Đurić, za izuzetnu podršku i neumorni angažman tokom celog procesa. Njihova izuzetna posvećenost i stručnost su bili ključni faktori za uspešnu realizaciju ovog projekta.

Kao i do sada, kompanija AbelaPharm i Probiotic Excellence Center ostaju posvećeni najmlađim članovima našeg društva, sa željom da ovaj Vodič za predškolsko doba bude inspiracija roditeljima u ovom osetljivom periodu odrastanja kako bi na što bolji način razumeli zdravlje svoje dece i podstakli sticanje zdravih navika već u najranijem uzrastu. 

Vodič možete preuzeti klikom na link u nastavku VODIČ

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading