Pet razloga zašto neke žene sa 40 godina izgledaju kao devojčice, a druge kao babe
Foto: Shutterstock

Dok neki mladi izgledaju starije, ima i onih koji izgledaju daleko mlađi nego što jesu – što je definitivno bolja varijanta. Svedoci fenomena da žene koje su isto godište izgledaju kao da je u pitanju razlika od 20 godina. 

Na našim prostorima tradicija je da se žene sa 40 godina  smatraju suviše starim da bi bile privlačne, pa se one dodatno zapuštaju.

Sa druge strane sve veći broj pripadnica lepšeg pola nastoji da se održi u dobroj formi i počinju da vode računa o svom izgledu više nego pre.

Sa 40 godina život tek počinje, što znači da je još rano da se umotaš u šal i počneš da štediš za starost. Vreme je za stvaranje! I ne radi se o umetnosti, već o sebi. Proverite svoju garderobu, rešite se smeća i pokušajte da postanete divna žena malo dalje.

Povedite računa o ovih 5 stvari:
 

Hormonske promene se mogu zaustaviti

Glavni ženski hormon je estrogen, tokom godina njegova količina u telu se značajno smanjuje. Estrogen je odgovoran za elastičnost i debljinu kože. Ako ga  imate malo u telu, koža gubi sjaj. Stalna dijeta takođe podstiče gubitak estrogena, jer većina žena ne može da unese u telo dovoljnu količinu minerala i korisnih komponenti. 

Pravi izbor je da jedete sledeću hranu: sojin sir, tofu, laneno seme i brokoli. Osima toga nikako ne odbijajte meso. 

Geni za starost se mogu kontorlisati

U ženskom telu možete pronaći desetine različitih gena koji su odgovorni za određene delove tela. Postoji i gen starosti koj se može kontrolisati na sledeći način:  Smanjite kalorijski sadržaj hrane i održavajte upotrebu korisnih vitamina i minerala; alkohol i cigarete izbegavajte; sunce  negativno utiče na kožu, jer iz nje uzima minerale i elastičnost; jačajte imunitet jer bolesti nanose ogromnu štetu na lepotu i zdravlje tela; vežbanje pruža sjajan efekat.

Frizura je najbitnija

Najlakši način za utvrđivanje starosti žene je njena kosa. Iz nekog razloga, opšte mišljenje je da žene preko 40 godina moraju da imaju kraću kosu. Psiholozi su odavno dokazali pogrešnost ovog mišljenja, pa bi trebalo da zadržite lepu frizuru. Nema ništa lepše od duge, negovane kose. Ona prosto - briše godine.

Višak kilograma nas čini starijim

Višak kilograma uvek čini da izgledate starije. I važno je napomenuti da devojke starije od 25 godina ponekad izgledaju kao da imaju 40. Stoga, ako imate prekomernu težinu, razmislite o mršavljenju. 

Pratite modu

Mišljenje je da zrela žena ne treba slediti modu, već da se oblači što udobnije. Ovo je pogrešan stav zbog čega lako možete izgledati starije. Cipele sa potpeticom leže u ormaru i samo na njima "hodaju". svečanim prilikama? Ovo je pogrešan pristup.
 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading