žena
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock


Evo 5 saveta koji će vam pomoći da vaša kosa izgleda sjajno svaki dan, i zahvaljujući tome ćete biti puni samopouzdanja.

Ne perite kosu svaki dan

Možda se čini da je teško poverovati, ali pranje kose svaki dan neće učiniti ništa dobro vašoj kosi. Vašoj kosi je potrebno prirodno ulje da bi zasijala i ostala jaka. Ovo posebno važi za dužu kosu, ali važi za sve. Perite kosu ne više od 3 puta nedeljno.

Bitna je vrsta šampona koji koristite

Kada birate šampon, koristite nežnu formulu koja sadrži prirodne sastojke (poput aloje, zelenog čaja, ulja za voće ili meda). Manje je verovatno da će prirodni sastojci poremetiti prirodnu pH vrednost kose i vlasišta i balans ulja i pomoći će vam da hidrirate kosu i kožu glave bez oštećenja kose.

Izbegavajte proizvode "dva u jedan" 

Moglo bi se činiti kao dobra odluka nabaviti 2-u-1 šampon i balzam. Međutim, ovo nije dobro za vašu kosu i neće učiniti da izgleda bolje. Svrha šampona je da očisti kosu i opere prljavštinu, dok je regenerator namenjen da vlaži kosu i omekšava je. Dakle, ako želite da postignete taj sjaj, klonite se 2-u-1 proizvoda i potražite one koji su prikladniji vašem tipu kose (suva kosa, masna kosa, kovrdžava kosa , farbana kosa itd).

Lagano sa peškirom

Kada se okupate, vaš prvi instinkt može biti da provučete peškir kroz kosu i snažno je istrljate. Ali ovo je veoma štetno za vašu kosu. To može uzrokovati da vam kosa opada, a može i smanjiti volumen. Dakle, pokušajte da izbegnete ovo!

Redovno se šišajte

Šišanje je više od samo održavanja oblika vaše kose ili njenog stila. Šišanje kose daje joj snagu, oslobađa se suvih vrhova i revitalizuje kosu. U zavisnosti od dužine vaše kose, možda ćete želeti da vidite svog frizera svake 2-3 nedelje za kraću kosu ili svakih 4-5 nedelja ako imate srednju do dužu kosu. Vaša kosa će vam biti zahvalna za to, a vi ćete moći da uočite razliku!
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading