Nega pre svega: Tri rešenja za ispucale usne
Foto: Shutterstock

 Ove tri stvari će vam pomoći, a što je najvažnije, sve tri su potpuno prirodne. 

Med 

I sami znate koliko je med zdrav i da poboljšava imunitet. Kad ste prehlađeni, sigurno ne preskačete dnevnu dozu unosa meda, limuna i čaja. I u ovoj situaciji, med je odlično rešenje. Sve što je potrebno jeste da ga namažete na usne i ostavite da stoji nekoliko minuta. Zatim ih isperite mlakom vodom. Pred spavanje, usne možete lagano da izmasirate mekanom četkicom za zube kako bi uklonili mrtve slojeve kože, budite nežni i pažljivi da ne biste stvorili rane. Dakle, samo nekoliko puta blago istrljajte usne četkicom, skinite mrtve slojeve kože i ponovo nanesite med.

Balzam sa ceramidima 

Pre nego što kupite balzam za usne, potrebno je da znate nekoliko ključnih stvari. Balzam mora da bude prirodan, da hidrira i da ima zaštitni faktor da bi se koža usana regenerisala. Izbegavajte balzame sa lanolinom i mirisom cimeta, jer će njihova primena dodatno pogoršati situaciju. Birajte balzame sa ceramidima jer će oni dubinski i istinski da štite vaše usne.

Maska od krastavca

Krastavac isecite na tanke kolutove, a zatim ih držite na usnama oko 10 minuta. Usne će biti prirodno vlažnije i mekanije, a ovaj postupak slobodno možete da ponovite i više puta u toku dana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading