LEGENDA DOBROG UKUSA Pariske šnicle, klasik kojim se dočekuju gosti
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

  • šnicle, koje god da odaberete, tanko isečene i izlupane
  • 2-3 jaja
  • na 1 jaje idu 2 kašike mleka
  • meko brašno
  • so i biber

Priprema:

Šnicle iseći, izlupati, pa ubrusom utapkati višak vode.

Ulupati jaja, pa dobro posoliti jer se šnicle ne sole. Dodati i malo bibera po ukusu. Na kraju dodati mleko i dobro izmešati.

Zagrejati ulje za prženje na najjaču vatru pa pre nego što počnete sa pohovanjem smanjiti na nešto slabiju.

Uvaljati svaku šnicu prvo u brašno, sa svih strana pa u jaje sa mlekom. Podići šniclu, malo ocediti i spustiti u vrelo ulje.

Pazite na jačinu vatre kako vam ne bi jaje brzo potamnelo okolo, a šnicla ostala unutra nepečena.

U šerpu staviti nekoliko ubrusa pa ispohovane šnicle uspravno stavljati u šerpu i odmah je poklopiti.

Na taj način se meso dodatno od svoje vreline upari.

Poslužiti tople.

Prijatno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading