Uvedite nešto novo u jelovnik: Ukusna čorba od bundeve
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 650 g očišćene bundeve
  • tri kruške
  • veća šargarepa
  • glavica crnog luka
  • veći krompir
  • tri kašike maslinovog ulja
  • pola kašičice majčine dušice
  • litar bistre supe od povrća
  • 125 g gorgonzole
  • so, biber

Priprema: 

U dubljoj šerpi zagrejati ulje, pa prodinstati iseckan crni luk, bundevu, krompir i šargarepu. Začiniti majčinom dušicom, posoliti i pobiberiti, naliti sa malo vode, pa dinstati dok povrće ne omekša.

Dodati kruške isečene na komade, naliti supom i kuvati dok ne proključa. Čorbu potom izmiksati u blenderu, vratiti na vatru i krčkati još minut-dva uz mešanje. Posuti izmrvljenom gorgonzolom i odmah poslužiti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading