NAJBRŽI DESERT NAŠIH BAKA Štrudla sa džemom, penasta, mekana, miris koji vraća u detinjstvo
Potrebno je:
5 jaja (sitnija ili 4 krupna)
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike maslinovog ulja
džem po izboru
Priprema:
Odvojiti belanca od žumanaca pa umutiti sa šećerom, dodati prosejano brašno. Ubacati ulje, žumanca i sve lepo izjednačiti.
Pleh od rerne obložiti pek papirom pa rasporediti testo. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Jednu polovinu biskvita premazati jednim džemom ( ja sam kajsiju). Drugu stranu drugim džemom (ja sam od šljiva).
Polako saviti obe strane jedna drugoj u sustret i sastaviti na sredini. Uviti u hartiju i krpu i istaviti sat u frižideru. Po želji odozgo može preliv čokolade ili prah šećer. Secite na krugove i sladite se. Deca će razgrabiti.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
bakinakuhinja.rs/alo.rs/S.Ć.
JEFTINA POSLASTICA OD NEKOLIKO SASTOJAKA Kolač od jabuka, zasladite se domaćinski
bakinakuhinja.r/alo.rs/S.Ć.
RECEPT IZ BAKINE KUHINJE Posna Karamel torta, obradujte goste prukusnim slatkišom
bakinakuhinja.rs/alo.rs/S.Ć.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
bakinakuhinja.rs/alo.rs/S.Ć.
ZAMESITE TESTO PO RECEPTU BAKA JELE Fantastične kiflice sa sirom, šuškave i meke akao duša
bakinakuhinja.rs/alo.rs/S.Ć.
ZASLADITE SE NA ZDRAV NAČIN Kolač sa jabukama u kombinaciji sa ovim sasojcima je božanstven
bakinakuhinja.rs/alo.rs/S.Ć.
Komentari (0)