Podstaknite rast kose: Iskoristite namirnice iz kuhinje kao lek protiv opadanja kose
Foto: Shutterstock

Gubitak kose može se sprečititi prirodnim putem. 

Kokosovo ulje za rast kose

Ovo ulje ima antibakterijsko i antigljivično dejstvo pa je odlično rešenje onda kada je problem vezan za infekciju  kože glave. Potrebno je da zagrejete malo kokosovog ulja i utrljate u kožu goave. Ostavite da deluje sat vremena, pa zatim isperite. Ne samo da ćete oporaviti kožu glave i sprečiti gubljenje kose, već je ovo odlična maska za suvu i beživotnu kosu.

Sok od crnog luka

Crni luk sadrži sumpor, a on je bitan za stvaranje kolagena i zdravlje kože. Potrebno vam je nekoliko glavica crnog luka i dobar bledner. Iseckajte crni luk i zatim istisnite kroz gazu tako da ocedite samo sok. Njega zatim utrljajte u kožu glave dobro masirajući. Ostavite 15 minuta, a zatim isperite sa šamponom.

Beli luk

Beli luk je provereno dobar protiv opadanja kose i mnogi će vam savetovati ovaj prirodni tretman ne baš prijatnog mirisa. Iako možete naći brojne šampone sa belim lukom, ništa ne deluje tako dobro kao svež beli luk. Dovoljno je da ga iseckate sitno i stavite u nešto što bi mogla biti podloga za masku za kosu – maslinovo ulje, kokosovo ulje ili žumance.

Izaberite masku u zavisnosti od vašeg tipa kose. Ostavite da deluje 30 minuta pa isperite blagim šamponom. Beli luk deluje odlično protiv gljivica, a bogat je i sumporom pa utiče na zdravlje kože. Poboljšava cirkulaciju, pa možete da ga koristite i kao internu metodu – kroz ishranu!

Jaje

Jaje je takođe odlična maska za kosu sa višestrukom primenom. Bogato je proteinima pa nadoknađuje taj manjak, a sadrži i sumpor, fosfor, cink i druge minerale neophodne za zdravu kožu glave i jak koren dlake.Potrebno je da bar 2 puta nedeljno napravite pakovanje za kosu od jednog jaja i malo maslinovog ulja i utrljate u koren vlasišta.

Hibiskus

Hibiskus je odličan u tretiranju kože koja se peruta. Nećete kuvati čaj, nego ćete malo listova izgnječiti i dodati nekom ulju koje upotrebljavate za pakovanje kose. Ostavite da deluje kao i svaku drugu masku, što duže to bolje, ali najmanje pola sata, pa isperite.

Kopriva

Znate li koji je najbolji bakin recept protiv kose koja opada? Ukoliko pitate starije osobe u svom okruženju, verovatno će većina njih da vam preporuči koprivu. Kopriva je zaista odlična protiv opadanja kose, a da biste je upotrebili treba da uradite sledeće: Skuvajte listove mlade koprive u vodi. Otprilike šaka listova na 2 litra vode. Možete koristiti i suve listove onda kada nema svežih. Ostavite da proključa pa da se prohaldi . Perite glavu sa ovim rastvorom svaki dan, ili barem 3 puta nedeljno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading