Čokoladni ukus koji ostavlja bez daha: Brauni sa kajsijama (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g maslaca
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 3 jaja
  • 120 g šećera
  • pola kašičice praška za pecivo
  • 140 g brašna (tip 400 meko)
  • 3-4 kajsije
  • par štangli bilo koje mlečne čokolade 

Priprema:

Maslac i čokoladu istopite na ringli, pa ostavite da se skroz ohladi.

Umutite jaja, pa dodajte šećer i mutite dok ne postane penasto. Dodajte ohlađenu čokoladu i maslac i dobro izmešajte. Dodajte brašno i prašak za pecivo i varjačom sve sjedinite.

Kajsije isecite na krugove, a mlečnu čokoladu izmrvite ili iseckajte.

U pleh (30x20) stavite pek papir pa sipajte smesu, utisnit kajsije, a čokoladu samo pospite oko kajsija. Pecite na 180°C, 30-35 minuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading