paradajz
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Većina prodavaca će vas ubeđivati da su njihovi proizvodi sto odsto organski, da su gajeni bez dodavanja hemikalija, pesticida i raznih štetnih sredstava.

Ranije se smatralo da je jedan od kriterijuma za odabir „organskog“ povrća i voća oblik ploda. Pa ako su svi paradajzi jednake veličine i boje, najverovatnije su „prskani“.

Šef kuhinje restorana „Odessa-Mama“ kaže da je nešto drugo presudno.

Jedan vrlo jednostavan trik otkriće da li pokušavaju da vas prevare.

„Lagano rukom pritisnite paradajz. Ako i pored pritiska ostaje čvrst, i ako su svi u gajbici takvi – sigurno su korištene hemikalije u uzgoju. Pravi ‘domaći’ paradajz će malo omekšati kada ga pritisnete“, otkrio je kuvar.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading