ŽIVOT NA PLUS 30 Hlađenje počinje kremama
Foto: Shutterstock

Tokom toplih letnjih dana i velikih sparina nije jednostavno rashladiti se.

U normalnim uslovima telo se hladi znojenjem, ali ako je vlaga jako visoka onda znojenje nije dovoljno.

U takvim uslovima pomažu različiti trikovi, a mi vam nudimo neke od njih.

Svilena posteljina

Leti je najbolje spavati na prozračnoj svilenoj posteljini koja koži omogućuje da diše, a kako ima prirodna antialergijska svojstva, odličan je izbor za sve koji imaju problema s osipima od vrućine. Ako imate tu vrstu izbora, preporučuje se da spavate na prizemlju zato što se topao vazduh podiže, dok se hladan zadržava uz tlo.

Hladno na podlaktice

Hladna voda na unutrašnjoj stani podlaktica u trenutku će rashladiti organizam, a svežina će trajati najmanje sat vremena. U letnjim danima pomaže i vlažan peškir ohlađen u frižideru. Dovoljno ga je staviti na kritične tačke kao što su vrat, kolena i stopala.

Bez metalnog nakita

Tokom leta modne detalje treba birati oprezno.Metalne narukvice i ogrlice lako se zagrevaju, a potom tu toplotu telo apsorbuje i teško se rashlađuje.

Uključite začine

Iako se tako ne čini, konzumiranje začinjene hrane zapravo rashlađuje.

Tako čili papričica i đumbir podstiču znojenje, a kako znoj isparava, tako se organizam hladi. Takođe, leti se preporučuje da jedete više manjih obroka na dan zato što preterivanje s hranom podstiče zagrevanje tela.

Ventilator i voda

Ventilator pomaže kod rashlađivanja, ali je vrlo važno postaviti ga na odgovarajuće mesto.Naravno, pod uslovom da nemate klimu.Najbolje je smestiti ga na pod, okrenuti prema gore i ispred njega staviti posudu hladne vode koja će ubrzati proces hlađenja.

Kreme u frižider

Kreme i losione za telo treba držati u frižideru.Ohlađena tekstura blagotvorno deluje na kožu i trenutno rashlađuje, a najbolje ih je naneti odmah nakon tuširanja.

Sladoled ili jogurt

Iako je sladoled poslastica koje se povezuje s letom, jednak efekt ima i jogurt. On sadrži 85 odsto vode i u trenutku rashlađuje organizam, a pomoći će i ako mu dodate voće koje takođe sadrži visoki procenat vode.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading