DA LI VI SPADATE MEĐU OVE INSPIRATIVNE DAME Sedam osobina koje poseduju pametne žene
Foto: Shutterstock

Inteligencija i mudrost su osobine koje ne garantuje obrazovanje. Ali zato, rad na sebi, iskustvo, godine ili potencijal i predispozicije sa kojima smo rođeni mogu odrediti koliko ćemo pametno i mudro postupiti u različitim životnim situacijama.Neke osobine više od drugih ukazuju da ste izuzetno pametni, proverite da li ih posedujete.

Ovaj spisak posebno se odnosi  na lepši pol.

1.Stalno razmišljanje i analiziranje

Skoncentrisanost na probleme, zadatke, ideje, analizu, a ne na druge ljude, odlike su inteligentnih žena.One će podrobno razmisliti o svakoj odluci, razmotriti sve okolnosti, rizike i prednosti pre nego što se upuste u nešto. Nisu sklone nepromišljenim i ishitrenim odlukama.Za njih važi ona poslovica "tri put meri, jednom seci".

2.Elokventnost i radoznalost

Ove žene odlikuje želja za novim znanjem i obrazovanjem.One žele da znaju više, zanimaju ih različite oblasti i možete voditi razgovore sa njima o skoro svakoj temi.Veliki broj pročitanih knjiga takođe su ono što krasi ovakve pripadnice nežnijeg pola.Sasvim sigruno, načitane i obrazovane žene bolje će baratati rečima, pa ih je užitak slušati.

3.Istančan ukus

Žena koja je svesna sebe neće slepo pratiti trendove.U njenom fokusu je kvalitet, a ne kvantitet i površnost.Poštuje svoje želje i ukuse bilo da su u pitanju garderoba, hrana, putovanja, knjige.. Ona ceni autentičnost, kreativnost, dublje posmatra stvari i neće kupiti ili uraditi nešto samo zato što to većina radi.

4.Ima ciljeve

Definisani ciljevi su svakako odlika pametnih i trezvenih žena.Ona želi da ostvari svoje potencijale, ima planove za budućnost i neće se prepustiti samo okolnostima da je vode kroz život.Ona uzima stvar u svoje ruke jer je svesna da naš život zavisi od truda, borbe i rada koji uložimo.Ne pripisuje krivicu i odgovornost drugima, već se bori za ono što želi i ne povlači se pred preprekama.

5.Pažljivo bira društvo

Inteligentne žene trudiće se da se okruže uspešnim ljudima, koji je inspirišu i podstiču da bude bolja verzija sebe.Ona je svesna da je potrebno okružiti se ljudima od kojih se može naučiti nešto i neće gubiti vreme na ljude koji stagniraju ili ne vide lepotu života.

6.Trudi se da osluškuje svoje telo i um

Pametni ljudi shvataju da je za kvalitetan život potrebno povesti računa kako o fizičkom, tako i o mentalnom zdravlju. Zato će oni inteligentniji povesti računa o fizičkoj aktivnosti, ishrani, usađivanju dobrih navika, ali i o tome kako i šta osećaju.Ispoštovaće sebe, svoje želje i vodiće računa da održe  dobru mentalnu i fizičku kondiciju.

7.Snalažljivost

Pametne žene jednostavno znaju da procene dobro situaciju u kojoj se nalaze i da reaguju na najprikladniji način.Ishitrenost nije njihova osobina - proceniće dobro svaku osobu i njene namere u prostoriji i znaće na pravi način da se postave.U nekim trenucima će se namerno praviti da ne razume ili ne shvata situaciju, ali budite sigurni - ona vrlo dobro zna šta radi.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading