SVE BOJE PRAZNIKA Podstaknite dečju kreativnost kroz igru i zabavu
Foto: Shutterstock

Ako imate malu decu, onda vam priprema dekoracije za uskršnje praznike može biti jako zanimljiva.Iskažite svoju kreativnost i uključite celu porodicu u pripremu raznih đakonija ali i dekorisanja.Kombinacija uskršnjih jaja, cvetnih grančica i prolećnog šarenila u srcu deteta budi neizmernu radost.Za dekorisanje jaja koja će se jesti koristite jestive boje.Flomastere, lepak, akrilne boje ili tempere koristite za jaja od drveta ili stiropora.

Uskršnje drvce

Za ovu kreaciju izaberite lepu granu bilo kog drveta.Možete je ofarbati i u neku boju.Stavite je u vazu ili na neko postolje i okitite jajima od stiropora, plastike ili drugog laganog materijala.Dekoraciju upotpunite trakicama i svetlucavim štrasom.

SVE BOJE PRAZNIKA Podstaknite dečju kreativnost kroz igru i zabavu

Foto: Shutterstock

 

Jaje u ulozi nežne životinje

Napravite različite životinjice u pastelnim bojama.Da biste napravili žutog zeku, skuvano jaje obložite blagim lepkom, pa namotajte u krug konac vunice dok ne obložite celo jaje.Oči, njuškicu i uši napravite od čvršće tkanine u odgovarajućoj boji, pa ih naknadno nalepite.Na isti način možete napraviti i macu, kucu ili pilence.

SVE BOJE PRAZNIKA Podstaknite dečju kreativnost kroz igru i zabavu

Foto: Shutterstock

 

Preslatke bubamare

Koristite jaja ofarbana u crvenu boju, a biće vam potrebna i crna, bela i crvena tempera.Crnom ćete crtati konture i šare, belom oči, a crvenom usta.

Izrazite emocije

Podstaknite dete da obojenom jajetu nacrta srećno, tužno ili uplašeno lice. Važno je da dete pokušava kroz crtež da izrazi emocije, jer će na taj način lakše uspevati da ih prepoznaje.

Tako su i naše bake radile

Prošetajte s decom do obližnjeg parka, pa izaberite i sakupite listiće kojim ćete napraviti šaru.Listić prilepite na kuvano jaje i čvrsto ga držeći ubacite u staru najlon čarapu i pričvrstite je kako bi listić ostao uz jaje.Jaje ubacite u pripremljenu boju i držite dok se ne oboji.Isto ovako su naše bake radile.

SVE BOJE PRAZNIKA Podstaknite dečju kreativnost kroz igru i zabavu

Foto: Shutterstock

 

Ne zaboravite da aranžirate trpezu

Danas, kada svaki član porodice ima bezbroj obaveza, porodična rutina koja podrazumeva zajednički obrok se teško uspostavlja.Praznik kao što je Uskrs može biti trenutak da svi uspore.Lepo aranžirana trpeza će probuditi praznično raspoloženje.

Budite originalni

Umesite i ispecite kuglof po omiljenom receptu.Ako nemate vremena, kupite gotov kuglof u poslastičarnici ili supemarketu.Postavite ga na veliki svečani tanjir i pospite šećerom u prahu.Otvor kuglofa napunite prepeličjim jajima koje ste prethodno skuvali i ofarbali u boje po želji.

Igrajte se

Za ovu igru vam treba što veća kartonska kutija, još tri kartona za dva uha i jezik i flomasteri za crtanje lica.Prema modelu izrežite zeki usta, nacrtajte oči, njušku, obraščiće i brčiće.Zeku postavite u dvorište ili u veću sobu i igra može da počne.Svako dete dobija balone u istoj boji koliko ima dece, toliko treba da bude i boja balona.Deca naizmenično pokušavaju da ubace balone u zekina usta.Na kraju igre pobeđuje ono dete koje je uspelo da ubaci najviše balona.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading