VEOMA BITAN SAVET Pre farbanja jaja ostavite da farba malo odstoji
Foto: Shutterstock

Morate priznati da vas, posebno u vreme uskršnjih praznika, iznervira ljuska jajeta koja nikako da se lepo oljušti, a kad je i skinete, s njom se odlomi pola jajeta.

Neko kaže da to zavisi od same ljuske, međutim, možda zvuči čudno, ali problem s ljuštenjem je u svežini jajeta.Što je ono svežije, to ga je teže oljuštiti. To, naravno, ne znači da jedete jaja koja su mnogo stara, ali ponekad je dobro ostaviti ih da odstoje nekoliko dana pre kuvanja i farbanja.U veoma svežim jajima opna se čvrsto drži proteina, pa često zajedno s njom kidamo komadiće jajeta.To ima veze sa pH vrednošću koja je u svežim jajima.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading