Veoma brzo se sprema: Rižoto sa pečurkama (RECEPT)
Foto: Shutterstock

SASTOJCI:

  • 250 g pirinča
  • 500 g šampinjona
  • pet kašika maslinovog ulja
  • 20 g maslaca
  • 150 g crnog luka
  • dva čena belog luka
  • litar pileće supe
  • malo parmezana
  • so, biber, začini

PRIPREMA:

Pečurke oprati i iseći na listiće, a crni i beli luk očistiti i sitno iseckati. U tiganju zagrejati maslinovo ulje, pa kratko propržiti crni i beli luk. Dodati pečurke, mešati još pet minuta, pa ubaciti pirinač. Kratko propržiti uz mešanje, pa ubaciti maslac, so, biber i dve kutlače supe. Mešati dok tečnost ne ispari, pa ponoviti postupak dok se ne potroši sva supa. Poslužiti s rendanim parmezanom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading