ZASLADITE SE SA STILOM Čokoladna jafa torta sa gotovim korama, prava rapsodija ukusa
Foto: Youtube/Printscreen

Krem za četvrtaste velike krore:

1,5 l mleka

5 pudinga od čokolade
12 kašika šećera
200 gr čokolade
375 margarina ili maslaca
6 kašika eurokrema
600 gr jafa keksa
sok od pomorandže

Okrugle, manje  kore:

1l mleka
3 pudinga od čokolade
8 kašika šećera
150 gr čokolade
250 gr margarina ili maslaca
4 kašike eurokrema
400 – 450 gr jafa keksa
sok od pomorandže

Priprema:

Malo hladno gmleka odvojiti od ukupne mere, pa ostatak staviti na vatru da provri. Odvojeno mleko, puding i  šećer pomešati, pa zakuvati u mleko kad provri. Mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre, dodati čokoladu koja će se bro otopiti u vrelom pudingu, izmešati, pa prekriti folijom i ostaviti da se potpuno ohladi. Može malo i u frižider.

Kada se puding ohladio umutiti ga mikserom, dodati izradjen maslac ili margarin i sve sjediniti.

Umutiti maslac ili margarin sobne temperature, pa im dodati fil i sve umutiti.

Na kraju dodati eurokrem i kratko sve umutiti.

Nemojte predugo da mutitite ni jedna fil inače kad pravite jer on tako otpušta i sve je redji.

Isprskajte koru sokom od pomorandže, sačekajte da upije, pa namažite filom.

Umačite jafa keks u sok od pomorandže i ređajte preko fila naopako. Premažite opet filom. Ponovite postupak i sa drugom korom. Treću koru isprskajte sokom i celu tortu premažite ostakom fila. Fila ima dovoljno za sve, nemojte mazati jako tanko na kore.

Ohladite malo tortu pa je dekorišite po želji.

Prijatno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading