OVO SU POZITIVNA SVOJSTVA SOKA OD NARA Oporavlja kožu, a u frižideru može da bude i dva meseca
Foto: Shutterstock

Trud i vreme koje uložite u čišćenje ove voćke videće se i na vašoj kosi i koži, a primetićete da vam pritisak ne varira, da zglobovi manje bole, a muškarci će biti sigurniji u svoje seksualne moći.

Samo jedna čaša čistog soka od nara ima više antioksidanata nego što imaju crveno vino, zeleni čaj, borovnice i brusnice.

Pun je vitamina B, kalijuma i folne kiseline.

Neka istraživanja su pokazala da sadrži komponente koje podižu nivo serotonina, hormona sreće, i da blagotvorno utiče na depresivne i anksiozne osobe.

Naučnici tvrde da sok od nara može biti izuzetna pomoć muškarcima koji imaju problema sa erekcijom.

Sok od nara na dan deluje poput vijagre i poboljšava potenciju zahvaljujući obilju antioksidanasa, koji dovode do bolje prokrvljenosti polnog organa.

U frižideru traje i do dva meseca

Sok nara možete pronaći tokom cele godine, ali ne i svež plod.

Ipak, "bobice" nara možete čuvati u kesama u frižideru i do dva meseca. Odlično idu uz sveže salate, obogaćuju ih i bojom i ukusom.

Sok može poslužiti i kao vodica za ispiranje usta, jer ima antibakterijska svojstva.

Razredite sok vodom u odnosu 1:3 i time ispirajte usta nekoliko minuta pre pranja zuba.

Osim soka i zrnaca svežeg ploda, koristi se i ulje, koje je vrlo korisno, posebno za kosu, nokte i protiv zanoktica.Ulje semenki nara može se naći u apotekama i prodavnicama zdrave hrane.

Ukoliko želite da koži vratite mekoću, napravite smesu od četiri supene kašike meda i šest maslinovog ulja, u koju ćete dodati 120 mililitara vode i dve supene kašike svežeg soka od nara. Dobijenom mešavinom trebalo bi da izmasirate celo telo. Ostavite da deluje oko pola sata, pa se istuširajte.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading