Ruuž za usne
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ova mala lekcija kako da ispravite greške u šminkanju biće od koristi i onima koje su tek počele da se ulepšavaju, ali i onima koje ponekad nisu zadovoljne rezultatom.

Puder

Ukoliko imate suvu kožu ili nije hidrirana, puder na licu sigurno neće izgledati onako kako želite. Pre nego što nanesete puder potrebno je da uradite dobar piling da biste se skinuli mrtve ćelije sa površine kože lica, a potom da kožu dobro hidrirate, da bi bila dovoljno elastična i spremna za puder.

Karmin

Ne koristite mat ruž zimi ako su vam usne suve i ispucale jer se pod njim još više uočavaju. Najpre uradite piling. Pomešajte kašiku meda i malo kristal-šećera i time istrljajte usne. Skinuće se izumrli površinski sloj. Tek onda nanesite labelo, pa tek onda stavite olovku i ruž za usne.

Maskara

Greška koju gotovo sve žene prave sa maskarom jeste kada nekoliko puta tokom jednog korišćenja vade i vraćaju četkicu za nanošenje iz same bočice. Na taj način u maskaru ulazi vazduh koji doprinosi tome da se ona brže suši pa se na četkici prave grudvice.

Konturisanje

Konturisanje lica je u poslednje vreme postalo popularno.To je idealan korak ukoliko želite da sakrijete neke nepravilnosti na licu i naglasite svoje adute, da ga izdužite, suzite ili naglasite jagodice.Međutim, ne treba se previše igrati hajlajterima i bronzerima jer ponekad njima nanete konture menjaju crte lica, pa delujete izveštačeno.

Naglašavanje obrva

Najčešća greška prilikom naglašavanja obrva je izbor olovke. Ako uzmete onu koja je identična boji obrva, biće prenaglašene. Birajte zato olovku koja je za nijansu svetlija da biste u isto vreme naglasili oblik obrva i istakli oči jer ćete tako zadržati prirodan izgled.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading