ZABORAVIĆE TE NA PEKARU Kad jednom probate ove hlebčiće
Foto: Bakina kuhinja

Pokriti folijom i krpom da odmore 10 minuta. Malo rukama rarazvuču testo kao manji tanjirić pa uviti u rolnicu da krajevi budu uži. Spojene krajeve ruka spojiti. Redjati u pleh. 

Za ovo ukusno testo potrebno vam je:

300 ml mleka ili vode
15 gr svežeg kvasca
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica šećera
500 gr brašna
soli

Priprema:
U mlako mleko rastvoriti kvasac, dodati šećer promešati i sačekati da zapeni. Dodati u ulje, brašno i so i sve rukama izmesiti ili mikserom.
Testo ne sme biti tvrdo, srednje više mekše. Ako vam je testo tvrdo dodajte malo mleka.Obrađeno testo pokrite kesom i krpom i ostavitie na toplom da se udvostruči. 

ZABORAVIĆE TE NA PEKARU Kad jednom probate ove hlebčiće

Foto: Bakina kuhinja

 

 

Istresti na sto koje ste pobrašnjivili i uviti ga u dužu kiflu.

Iseći testo na 6 jednakih  komada (izmeti na vagu) pa ih rukama obradi oblikujući loptice. 

ZABORAVIĆE TE NA PEKARU Kad jednom probate ove hlebčiće

Foto: Bakina kuhinja

 

 

Oštrim nožem ili novim žiletom malo zaseći hlebčiće na 5-6 mesto na površini pa pokriti i ostaviti da odmaraju 20 minuta.Žumance umutite sa kašikom mleka (može i samo mleko) i premazati.

ZABORAVIĆE TE NA PEKARU Kad jednom probate ove hlebčiće

Foto: Bakina kuhinja

 

 


Posuti krupnom solju. Peći na 200 stepeni C oko 30-35 minuta. Ako želite mekši hleb uvite u krpu, ako želite hrskav ostavite samo da se ohladi. Najlepši miris domaćeg hleba...Uživajte!




 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading