IDEALNA ZA SVE PRILIKE Orijent torta, zanosni ukus koji se ne zaboravlja
Foto: Shutterstock

Sastojci:

Kora I:

5 belanaca
5 kašika šećera
3 žumanceta
7 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
1/2 kesice praška za pecivo

Kora II:

5 belanaca
5 kašika šećera
3 žumanceta
7 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
1/2 kesice praška za pecivo

Fil:

1 l mleka

5 žumanaca
15 kašika brašna
10 kašika šećera
2 margarina
2 čokolade za kuvanje
4 kesice šlaga

Za topljenje kora:

10 kašika vode
6 kašike šećera
6 redova čokolade za kuvanje

Za ukrašavanje:

300 g belog šlaga
po potrebi mleko

Priprema:

Belanca i šećer umutiti u sneg, dodati žumanca, umutiti još malo pa pažljivo umešati brašno sa praškom za pecivo i mlevene orahe. Peći na 220 stepeni Celzijusa dok ne porumeni. Tako napraviti dve kore.

Fil:

Mleko staviti da provri, pa dodati brašno, šećer i žumanca koje smo prethodno umutili sa malo mleka. Skuvati fil, a kada se ohladi dodati penasto umućen margarin.

Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati dve istopljene čokolade (na pari), a u drugi deo umućen šlag.

Pripremiti soft za topljenje kora: prokuvati vodu, šećer i čokoladu.

Svaku koru natopiti softom i ređati: kora, žuti fil, braon fil. Ukrasiti šlagom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading