RECEPT DANA Torta sa gotovim korama i bananama, lagan, prefinjeni ukus
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

1 pakovanje gotovih okruglih kora, 3 komada u paketu

1l mleka
3 pudinga sa ukusom vanile
8 kašika šećera
125 gr maslaca
500 ml slatke pavlake ( možete da je menjate šlagom u prahu 300 gr i 400 ml mleka ili kisele vode )
4 – 8 banana zavisno u koliko redova ćete ih slagati i koliko debelo seći kolutiće
mleko da se isprska kora

Priprema:

U malo hladnog mleka ( oko 150ml ) razmutiti puding i šećer, da nema grudvica.

Ostatak mleka staviti da provri.

Kada mleko provri umešati puding i mešati dok se ne zgusne.

Pre nego što zakuvate puding smanjite vatru i kuvajte na laganijoj kako puding ne bi zagoreo.

Skinite sa vatre i prekrite folijom direktno na puding i ostavite da se hladi.

Ukoliko želite brže da ohladite prespite u drugu posudu ili izlijte na tepsiju i prekrijte.

Ohladjen puding malo umutite mikserom, pa dodajte omekšao maslac i sve zajedno izradite.

Posebno umutite slatku  pavlaku.

Dodajte 2 – 3 kašike pavlake u puding i opet umutite. Masa treba da je fina, meka, da može da se fino razmaže.

Prvu koru poprskajte malo mlekom, premažite trećinom fila, poredjajte red banana i premažite red slatke pavlake.

Uradite tako do kraja. Sve tri kore mažete na ovaj način, banane stavljate koliko želite.

Dobro ohladite.

Ukoliko imate obruč za torte stavite ga oko kora, lakše i lepše ćete sve naslagati i premazati.

Hladite u obruču pa onda završite dekoraciju.

Prijatno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading