NAJKREMASTIJA POSLASTICA KOJA SE NE PEČE San snova torta, koja svojim magičnim ukusom opravdava ime
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci: 

400 g piškota,

15 čokoladnih bananica,

300 g mlevenog keksa,

3 dl soka od pomorandže,

3 pudinga sa ukusom vanile, 

1,5 l mleka (750 ml za puding,

300 ml za šlag i ostatak za potapanje piškota),

2 margarina,

500 g šećera u prahu,

5-6 banana (oko 1.2 kg),

300 g šlaga.

Priprema: 

Prvo se kuva puding. Od 750 ml odvojite 250 ml i razmutite 3 pudinga, a ostatak od 500 ml stavite da provri. Kuvajte dok se ne zgusne i stavite da se hladi sa strane. Povremeno mešajte da se ne uhvati korica.

Potapajte piškote u mleko, pa polovinu (200 g) poređajte na tacnu. Mleveni keks prelijte sokom i sjedinite. Jedan margarin i 250 g šećera u prahu penasto umutite, pa dodajte kašiku po kašiku mlevenog keksa sa sokom i sve fino sjedinite. Fil stavite preko prvog reda piškota i lepo poravnajte.

Bananice presecite po dužini na pola, pa poređajte preko fila, isto onako kako ste ređali piškote (zbog lepšeg preseka i lakšeg sečenja).

Za drugi fil umutite drugi margarin sa preostalih 250 šećera u prahu. Ohlađeni puding dobro umutite, pa dodajte kašiku po kašiku u margarin i sve zajedno umutite penasto. Nensite polovinu fila preko bananica, poravnajte lepo, pa poređajte ostatak piškota prethodno namočenih u mleko, a preko ostatak fila od pudinga.

Banane isecite po dužini i poređajte preko torte. I banane se ređaju isto kao piškote i bananice.

Umutite šlag sa 300 ml hladnog mleka, pa rasporedite preko banana. Po želji ukrasite i dobro ohladite. Uživajte u kremastoj torti!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading