Romanov kocke – Kremasti desert sa dvora ruske carske porodice
Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno je:

10 jaja

Za patišpanj:
4 kašike mlevenog keksa
4 kašike brašna
10 kašika šećera
200 grama seckanih oraha
250 grama smrznutog lisnatog testa

Za krem:
400 grama šećera u prahu
400 grama putera
1 kašika ekstrakta od malina

Način pripreme:

Pripremamo patišpanj. Mikserom mutimo belanca i 10 kašika šećera. Dodamo orahe, keks i brašno. Sjedinimo sastojke i testo prespemo u tepsiju obloženu papirom. Pečemo 20 minuta na 180 stepeni.

Od lisnatog testa razvučemo koru, stavimo u tepsiju i izbockamo viljuškom. Pečemo 20 minuta na 180 stepeni. Sečemo na pola po dužini.

Pripremamo krem. Mikserom mutimo puter i šećer u prahu. U jedan deo krema stavimo ekstrakt od malina.

Patišpanj sečemo na pola po dužini.

Na prvi deo kore od lisnatog testa nanesemo žuti krem, pa prvi deo patišpanja. Premažemo kremom sa ekstraktom, nanesemo drugi deo patišpanja i filujemo žutim kremom. Nanesemo drugi deo patišpanja, filujemo žutim kremom i dodamo drugi deo kore lisnatog testa.

Isečemo kolač na parčad i serviramo na činiju za kolače. Dekorišemo polovinom svežim ili zamrznutim jagodama.

Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading