I to postoji: Napravite hleb koji ne goji
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 ml vode
  • 20 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 250 gr brašna
  • 100 gr integralnog pšeničnog brašna
  • dodati još 80 gr brašna pri obradi testa
  • 50 ml ulja
  • čašica susama (čašica plastična  50 gr)
  • 1 čašica semena suncokreta
  • 1/2 čašice crnog susama
  • 1 čašica lanenog semena
  • 1/2 čašice ml lanenog semena
  • so

Priprema:

Kvasac potopiti u deo mlake vode (oko 50 ml), dodati šećer da se kvasac istopi i malo krene da peni.

Sipati u činiju ostatak vode, dodati kvasac, maslinovo ulje, brašno i sve semenke. Na kraju dodati so pa zamesiti rukama testo, dodavajući još malo brašna i obraditi testo da bude glatko. Pokriti da odmara oko 30-40 minuta.

Obraditi rukama naraslo testo u lopti pa ga staviti u pleh koji ste pobrašnjivili. Pokriti da još malo odmara, oko 15 minuta, zaseći na pola, poprskati ga pumpicom vodom, posuti semenkama i malo pobrašnjiviti.

Peći na 200 stepeni C oko 50-60 minuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading