Želite zdrav emotivan odnos? Prestanite da verujete u ove mitove o vezi
Foto: Pixabay

Ljubav je divna stvar, ali postoje zablude u koje bi trebalo da prestanete da verujete ukoliko želite zdravu emotivnu vezu.

1. "Moja ljubav će ga promeniti"

Moguće je da će se partner promeniti, ali ta promena neće trajati duže od dve nedelje, jer će on ubrzo nastaviti po starom.

Bilo bi najbolje da ga prihvatite onakvog kakav zapravo jeste, a ako vas previše nerviraju njegove mane, vreme je za ozbiljan razgovor.

2. Suprotnosti se privlače? Ili ipak ne?!

Studija koju su sproveli psiholozi na Univerzitetu u Groningenu u Holandiji, pokazala je da je verovanje da se suprotnosti privlače zapravo mit. Skoro da ne postoje duge veze u kojima partneri imaju potpuno različite osobine.

- Za dugovečan odnos potrebno je imati slične polazne osnove i poglede na svet, a suprotnosti mogu samo kratkoročno da budu zanimljive i da se privuku - kaže psiholog Vejni Anderson.

3. Muškarci ne mogu da budu verni 

Uvreženo je pravilo da ako jednom prevari, prevariće opet. Istraživanja su dokazala da su muškarci skloniji prevarama, ali to ne znači da će varati kada nađu svoju srodnu dušu.

Kada muškarac stvarno voli ženu, nikada to neće uraditi, jer pre svega ceni i poštuje svoju lepšu polovinu.

4. Deca mogu da učvrste brak

Parovi koji mnogo rade, pa se zbog toga retko viđaju, imaće još manje vremena kada im u život uđu deca. Energija koju morate da pružite deci može da bude toliko iscrpljujuća da vam na kraju ne ostane nimalo snage za fizičku i psihičku komunikaciju supružnika. Ako želite da sačuvate brak, moraćete podjednako da se posvetite i partneru i deci.

To će biti korisno za sve. Partner će znati da ga još uvek volite, a deca će živeti u skladnoj i stabilnoj porodici.

5. Isticanje partnerovih mana dovodi do promene

Istina je da isticanje mana dovodi do toga da partner manje želi da se menja. Čak i kada bi postojala želja kod osobe za promenom, ona je manje verovatna u situaciji kada partner upire prstom u nju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading